Μετά από νέα απόφαση της επιτροπής εκλογικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ, δεν ισχύει πλέον η απόφαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για αποκλεισμό από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ του Τάκη Αντωνακόπουλου. Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί από τον κ. Παπανδρέου, όταν ο βουλευτής, με άλλους 8 (οκτώ) συναδέλφους του δεν είχαν ψηφίσει συγκεκριμένα άρθρα της Δεύτερης Δανειακής Σύμβασης (Μνημόνιο 2).
Ο Τάκης Αντωνακόπουλος έχει επιδείξει διαχρονικά τα τελευταία δυο (2) χρόνια, μια κριτική στάση, όσον αφόρα ψήφιση νόμων στη Βουλή, χωρίς ωστόσο να παραβιάζει συλλογικές αποφάσεις- όταν υπάρχουν, πολιτικές αρχές.
Χαρακτηριστικές είναι οι επιλογές του Βουλευτή κατά τις εξής ψηφοφορίες στην Βουλή.
Α) Κατά την ψήφιση του Μνημονίου 2, ο Βουλευτής ψήφισε ΄΄παρόν΄΄ στο άρθρο 1 (ένα) που προέβλεπε κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας. Επίσης το άρθρο αυτό προέβλεπε μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα κατά 22%.
Ο Βουλευτής είχε ζητήσει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, να αποφασίσουν οι βουλευτές για την στάση του κόμματος. Η πρόταση του δεν έγινε αποδεκτή.
Κατά την συζήτηση στην Βουλή, πρότεινε να υπάρξει ειδικός εφαρμοστικός νόμος για τα εργασιακά θέματα, ώστε να ψηφιστεί το άρθρο ένα (1) κατά τις λοιπές παραγράφους από όλους τους Βουλευτές. Δεν έγινε δεκτή η πρόταση όσον αφορά την τύχη των εργαζομένων στους καταργούμενους οργανισμούς. Ο Βουλευτής είχε ζητήσει να μην απολυθούν. Σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ και Ε.Ε, έχουν ενταχθεί στον ΟΑΕΔ
Β) Να τονιστεί ότι ο βουλευτής είχε ψηφίσει θετικά επί της Αρχής στο Μνημόνιο 2 και τα υπόλοιπα άρθρα, εκτός του άρθρου ένα (1), αιτιολογώντας την στάση του ως στάση ευθύνης απέναντι στην δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η οικονομία και η κοινωνία της χώρας.
Γ) Κατά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2012, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Βουλευτής ψήφισε ΄΄ παρόν΄΄ στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης, διαμαρτυρόμενος γιατί δεν υπήρξε πρόβλεψη για ειδικό κωδικό χρηματοδότησης του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης Ηλείας. Λίγες μέρες πριν την ψηφοφορία στην Βουλή είχε δηλώσει ότι δεν θα ψήφιζε τον προϋπολογισμό, εάν δεν περιελάμβανε ειδικό κωδικό χρηματοδότησης του Σχεδίου Ανασυγκρότησης. Είχε καλέσει όλους τους Βουλευτές του Νομού σε ενιαία στάση. Ανταποκρίθηκε μόνο ο Τάκης Δημητρουλόπουλος.
Δ) Κατά την ψήφιση εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου 1, είχε διαφοροποιηθεί αρκετές φορές.
Δεν ψήφισε την κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ και του ΕΛΟΤ. Επίσης δεν ψήφισε την ανεξέλεγκτη δραστηριοποίηση στην Ελλάδα εταιρειών παροχής νομικών υπηρεσιών.
Όσον αφόρα το άνοιγμα επαγγελμάτων σε ομιλίες του στην Βουλή τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει απελευθέρωση της Αγοράς με κανόνες. Τήρησε αυτή την αρχή, όσον αφορά το επάγγελμα του φαρμακοποιού, των δικαστικών επιμελητών, του επαγγέλματος των επιβατικών δημόσιας χρήσης (ταξί).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βουλευτής στις Αρχές του Μαρτίου του 2011, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Metro ( Αθήνα) είχε προτείνει την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αιφνιδιάζοντας τότε το πολιτικό σύστημα. Οι εξελίξεις τον δικαίωσαν για την ανάγκη του εγχειρήματος. Εάν είχαν ακούσει την πρόταση του τότε, ίσως σήμερα να ήταν καλύτερες οι εξελίξεις.
Σήμερα ο Βουλευτής δηλώνει: ΄΄ Τώρα μας χρειάζεται η πατρίδα, η κοινωνία, η παράταξη. Όλοι πρέπει να δώσουμε τον καλό μας εαυτό, στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Με επικεφαλής, τον αποδεδειγμένα ικανό και έμπειρο πρόεδρο μας Βαγγέλη Βενιζέλο, έχουμε την δύναμη να πρωταγωνιστήσουμε πολιτικά. Όσο καλύτερο το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ, τόσο αυξάνεται η δυνατότητα για οριστικό ξεπέρασμα της κρίσης και ένταξη της χώρας σε ένα νέο δρόμο Ανάπτυξης, που εξυπηρετεί τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του.΄΄