Πολλές φορές στην καθημερινότητα σας θα έχετε ακούσει μια συνταγή, ένα μυστικό μαγειρικής η έστω θα έχετε γευτεί ένα υλικό ή δείπνο που μπορεί να σας έχει ξυπνήσει συναισθήματα, μνήμες και να έχει ερεθίσει τόσο πολύ τον ουρανίσκο σας που θα σας αποτυπώθηκε η συγκεκριμένη γεύση στο πίσω μέρος του μυαλού σας.
Η τέχνη της γαστρονομίας αποτελείται από πολλά σκέλη:
Ας πούμε ότι γαστρονομία είναι ένα συνονθύλευμα γνώσεων, υψηλή τεχνική, αγάπη για το φαγητό, αγάπη για την πρώτη ύλη και πάνω από όλα σεβασμό στο ναό πού ακούει στο όνομα κουζίνα. Η Ελλάδα μας κυρίως βρίσκεται στις πρώτες θέσεις με τα ποιο αγνά υλικά και τα ποιο καρπερά χωράφια που μπορούν να μας δώσουν πραγματικά ένα θησαυρό γεύσεων και πραγματικά δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις άλλες χώρες.Παρά μόνο την κυβέρνηση τους.
Κλείνοντας, κάτι τελευταίο που υποστηρίζω ακράδαντα : «Oτι τρώμε είμαστε»
Με εκτίμηση στο πρόσωπο σας, Μπακόπουλος Άγγελος » Chef,, καθηγητής μαγειρικής, και σύμβουλος εστιατορίων σε Ελλάδα , Κύπρο και Ιταλία»
Ο Άγγελος Μπακόπουλος γράφει αποκλειστικά, στο www.newlifestyle.gr