Στο κενό πέφτει η προσπαθεί το Μαξίμου να βρει τρόπους αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και αλλαγής της ατζέντας μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Η χθεσινή ηχηρή παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και οι φωνές που ψιθυρίζονται εντός των τειχών του κόμματος της Πειραιώς φανερώνουν την κατάσταση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο Κομμένο της Άρτας κατά την Τελετή Μνήμης των 317 Μαρτύρων Ηρώων του Κομμένου, επέρριψε ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει ξεσπάσει τονίζοντας παράλληλα πως «δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους».
«Σφαλιάρα» για τον Μητσοτάκη και από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή που εκτιμά ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειρίζεται την πολιτική, «θα του γυρίσει μπούμερανγκ».
Ο Ευάγγελος Αντώναρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο, 105,5», επισήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες ήρθε σε επαφή με 15-20 βουλευτές της Ν.Δ. και όλοι του είπαν ότι «ο κόσμος βράζει» και «ρωτούν, μπορούμε να πάμε έτσι από εδώ και πέρα;» εννοώντας αν «μπορούν να συνεχίσουμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, που απηχεί τις θέσεις του Κ. Καραμανλή, εξέφρασε τους φόβους «για τη σταθερότητα του τόπου και την ψυχική υγεία των πολιτών» τονίζοντας παράλληλα πως «θα δούμε πράγματα που δεν θα μπορούμε να πιστέψουμε ότι τα έχει κάνει μια δημοκρατικά κοινοβουλευτικά εκλεγμένη κυβέρνηση» καταλήγοντας με την μεγάλη του ανησυχία που δεν είναι άλλη από «τι θα αφήσει σαν παρακαταθήκη στους Έλληνες πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το παρακράτος που θέλησε να στήσει».
Η ομιλία του πρώην
Στο μεταξύ νέο ενδιαφέρον αποκτά και η επικείμενη εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή στις 31 Αυγούστου στα Ανώγεια της Κρήτης ως κεντρικού ομιλητή σε εκδήλωση για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Ιωάννη Κεφαλογιάννη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις με το σκάνδαλο των υποκλοπών και εμφανίζονται έντονα προβληματισμένοι. Στο μέγαρο Μαξίμου τρέμουν το ενδεχόμενο παρέμβασής τους. Αλλά ειδικά στην περίπτωση του Αντ. Σαμαρά, με τον τρόπο που χειρίζονται το θέμα στο Μαξίμου, όπου προσπαθώντας να διαχύσουν τις ευθύνες τους σε άλλους θέλουν να επεκτείνουν το πεδίο διερεύνησης της εξεταστικής επιτροπής σε βάθος δεκαετίας και συγκεκριμένα από την περίοδο της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και μετά, φαίνεται στο εσωτερικό της Ν.Δ. σαν να τον προκαλούν να τοποθετηθεί.
efsyn.gr