Συστατικά
- 500 γρ. ψαρονέφρι
- 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. φυτικό λάδι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 μικρά καροτάκια σε λεπτές φέτες
- 400 γρ. πουρές πατάτας
Τρόπος μαγειρέματος
- Κόψε το ψαρονέφρι σε λεπτές φετούλες 2 εκατοστών περίπου και χτύπησε με βαρύ αντικείμενο να ανοίξει κάθε κομματάκι
- Ανακάτεψε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και το αλατοπίπερο και πάναρε τα κομματάκια το κρέας με αυτό
- Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και σόταρε τα κομματάκια για 2′ με 3′ λεπτά από κάθε πλευρά
- Αφαίρεσε τα κομμάτια με το κρέας και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα να μαλακώσουν για 5′ περίπου λεπτά
- Σέρβιρε το κρέας γαρνιρισμένο με τα λαχανικά σου και πουρέ
Ετοίμασε ένα διαφορετικό πιάτο χωρίς να σε απασχολούν οι παραπάνω θερμίδες. Το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού, τοψαρονέφρι, πανάρεται σε ένα μείγμα παρμεζάνας και φυργανιάς και σερβίρεται με διάφορα λαχανικά ή πουρέ πατάτας.
- Θερμίδες: 198
tlife.gr