Στο τεύχος Απριλίου του «Γαστρονόμου», που κυκλοφορεί στις 18/4 με την «Καθημερινή», περνάμε «το αυλάκι» και διανύουμε την Πελοπόννησο απ’ άκρη σ’ άκρη για να καταγράψουμε την πλούσια ανοιξιάτικη και πασχαλινή κουζίνα της. Σε ένα πυκνό οδοιπορικό 10 ημερών ανεβήκαμε σε βουνά κι αγναντέψαμε 4 θάλασσες, μπήκαμε σε καστροπολιτείες, σε χωριατόσπιτα κι αυλές και μάθαμε τον Μοριά από πρώτο χέρι.
Στην Ηλεία, ο Γαστρονόμος επισκέφθηκε την ταβέρνα «Κένταυρος» στη Φολόη, όπου οι ιδιοκτήτες, Γιάννης Μαρκόπουλος και η γυναίκα του Ανδριάνα μαγείρεψαν δύο ωραιότατα νηστίσιμα πιάτα με ντόπια όσπρια, και μπακαλιάρο με χόρτα τσιγαριαστά για το τραπέζι της Κυριακής των Βαΐων.
Στο τεύχος γίνεται και παρουσίαση των εμβληματικών ποικιλιών κρασιού της Πελοποννήσου (Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο, Μαυροδάφνη, Μαντινεία, Νεμέα), από τα καλύτερα οινοποιεία. Από την Ηλεία επιλέχθηκαν το Κτήμα Μερκούρη, το Οινοποιείο Παρπαρούση και το Κτήμα Κόκκαλη.
www.gastronomos.gr