«Κάλλιο αργά παρά ποτέ»! Άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για την έλευση Βρετανών τουριστών στο νησί, καθώς από τις 19 Ιουλίου και μετά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, θα μπορούν να επιστρέφουν στη χώρα τους μετά από παραμονή σε περιοχές άλλων χωρών που έχουν πορτοκαλί χρώμα, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε 10ήμερη καραντίνα.
«Είχαμε ελπίδες για τέλη Μαΐου και μετά Ιούνιο και τώρα 19 Ιουλίου. Ελπίζουμε ότι θα είναι οριστικό αυτή τη φορά. Να δούμε και τι ζήτηση θα υπάρχει για τη χώρα μας. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να έρθουν στη Ζάκυνθο. Σίγουρα δεν είναι όσοι ήταν στο παρελθόν. Ο φόβος για την πανδημία και οι οικονομικές δυσκολίες αλλά και το γεγονός ότι αρκετοί έκλεισαν τις διακοπές εντός της χώρας τους παίζει ρόλο. Πιστεύω θα έχουμε καλή κίνηση αλλά όχι κάτι το φοβερό».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της Δ.Ε. Ζακυνθίων Γιώργος Μάργαρης σημείωσε ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, ωστόσο εξέφρασε τον προβληματισμό του αναφορικά με τον αριθμό των επισκεπτών. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Φτάσαμε στη μέση της τουριστικής σεζόν και περιμέναμε μια θετική εξέλιξη από τη Μ. Βρετανία.
Το 19 Ιουλίου ελπίζουμε να ισχύσει και να αρχίσουν τα ταξίδια και οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Θεωρώ ότι είναι πολύ αργά πλέον και οι Βρετανοί έχουν κάνει τον σχεδιασμό τους. Οι αεροπορικές εταιρίες και οι tour operator θα ξεκινήσουν με μικρό πρόγραμμα και δεν ξέρουμε με τι πληρότητες. Αυτό θα είναι μια καλή βάση, ώστε το φθινόπωρο να έχουμε λίγη κίνηση».
Αυτό που τονίζουν ότι οι άνθρωποι του τουρισμού στο νησί μας με κάθε ευκαιρία είναι πως είναι αναγκαίο να διατηρηθεί η καλή επιδημιολογική εικόνα. «Ας ελπίσουμε να μην έχουμε κρούσματα για το καλό της υγείας μας και του τουρισμού. Ελπίζουμε ότι με το άνοιγμα της βρετανικής αγοράς δεν θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Πιστεύω ότι θα πάνε καλά τα πράγματα», επισήμανε ο κ. Φιλιπποπολίτης.
Ο κ. Μάργαρης συμπλήρωσε ότι η βρετανική αγορά είναι το μοναδικό «σωσίβιο» το φετινό καλοκαίρι. «Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπάρξουν προβλήματα έξαρσης των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης, για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο η αγγλική αγορά θα είναι το μοναδικό «σωσίβιο», μαζί με τις αγορές που έχουν στηρίξει τη Ζάκυνθο, όπως η πολωνική και η ολλανδική».
Μένει να δούμε τι θα γίνει τελικά με τις πληρότητες που θα έχουν οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία.
Ο κ. Φιλιπποπολίτης σημειώνει: «Όλες οι εταιρίες κάνουν τον προγραμματισμό τους και έχουν τον τρόπο να κάνουν τις μετρήσεις τους και να δουν πως πάει κάθε αγορά. Η Ζάκυνθος είναι τοπ προορισμός στη Μεσόγειο, οπότε πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα καλό κομμάτι από την αγγλική αγορά».
imerazante.gr