Νέα αύξηση καταγράφεται από προχθές Σάββατο στην τιμή του ψωμιού η οποία έφτασε στο 1,30 ευρώ τη φραντζόλα το μισόκιλο. Που σημαίνει πως το ένα κιλό έχει σήμερα 2.60 ευρώ!
Ήδη η τιμή πέρασε σε φούρνους και στην Ηλεία, τινάζοντας τα οικονομικά των νοικοκυριών. Μάλιστα οι αρτοποιοί δεν αποκλείουν μετά το Πάσχα να έχουμε και άλλες αυξήσεις, καθώς οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες είναι χωρίς σταματημό.
Όλο και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση για τους καταναλωτές, καθώς σε ένα ακόμη διατροφικό είδος, όπως το ψωμί, η τιμή αυξάνεται συνεχώς.
Οι αρτοποιοί δεν έχουν δυστυχώς άλλη επιλογή από την αύξηση στην τιμή, όταν όλα τα είδη είναι ανατιμημένα. Για παράδειγμα προχθές οι αρτοποιοί παρέλαβαν κατά 25 λεπτά ακριβότερο το αλεύρι. Μάλιστα η τιμή στα φρατζόλες, όπως τα πολύσπορα, είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Σημειώνεται πως πριν λίγους μήνες η τιμή του ψωμιού ανέβηκε από τα 90 λεπτά στο 1,10 ή και στο 1,20 ευρώ.
Ήταν η πρώτη αύξηση στο ψωμί μετά από δώδεκα χρόνια. Τότε οι καταναλωτές ήλπιζαν να είναι η μόνη αύξηση, όμως οι φουσκωμένοι λογαριασμοί στην ενέργεια αλλά και οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες έφεραν τη νέα δυσάρεστη εξέλιξη για τους καταναλωτές με τη δεύτερη αύξηση στο ψωμί μέσα σε ελάχιστους μήνες.