Mια απλή συνταγή για πεντανόστιμο κωκ ταψιού, το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων.
Στην Ελλάδα, τα κωκάκια είναι από τα πιο δημοφιλή κεράσματα για γιορτές και απογευματινούς καφέδες και δεν υπάρχει ζαχαροπλαστείο που να μην έχει τα σε περίοπτη θέση.
Ωστόσο, η σκέψη του να φτιάξουμε τα αγαπημένα γλυκά στο σπίτι φαντάζει λίγο κουραστική, κυρίως γιατί το να φτιάξει κανείς μικρά παντεσπανάκια, να τα κόψει και να τα επιμεληθεί πρόκειται για μία χρονοβόρα λεπτοδουλειά.
Εμείς όμως βρήκαμε μία εύκολη συνταγή για κωκ ταψιού από την σελίδα xrysessyntages.gr η οποία θα σας λύσει τα χέρια καθώς θα αποφύγετε τον μπελά της συναρμολόγησης.
Υλικά συνταγής για κωκ ταψιού
Για το παντεσπάνι:
5 αυγά
125 γρ ζάχαρη
155 γρ αλεύρι Φαριναπ
1 βανίλια
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
5 κ.σ.ζαχαρη
4 κ.σ.γεμ κορν φλαουρ
2 κ.σ.γεμ.αλευρι
1 βανίλια
50 γρ βούτυρο
Για το γλάσσο:
250 γρ κουβερτουρα
250 κρέμα γάλακτος πλήρης
2 κ.σ.βούτυρο
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε αυγά-βανίλια-ζάχαρη
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις κοσκινισμένο το αλεύρι ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί ρίχνουμε το μίγμα απαλά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια το κόβουμε.
Για την κρέμα:
Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη
Για το γλάσσο:
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και στη συνέχεια σπάμε μέσα την κουβερτούρα
Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και να δέσει η σάλτσα και ρίχνουμε το βούτυρο
Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνει λεία! Όταν κρυώσει ρίχνουμε το γλάσσο στο κρύο γλυκό
www.iefimerida.gr