Υλικά
Τεμάχια: 12-14
Για τα μπισκότα
Για το γλάσο
Διαδικασία
Μπισκότα
- Για να φτιάξουμε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το ασπράδι μέχρι να φουσκώσει αλλά η μαρέγκα να μη σχηματίζει ακόμη κορφές. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά την άχνη, το ξύσμα και τον χυμό, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Προσαρμόζουμε στο μίξερ το φτερό.
- Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου σε δύο δόσεις, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί και να φτιάξουμε μια αφράτη ζύμη.
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι και το φιλέ αμυγδάλου και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο, την πλάθουμε σε μπάλα και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο με πάχος 1 εκ.
- Με κουπάτ σε σχήμα αστεριού ή χιονονιφάδας κόβουμε 12-14 μπισκότα, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
- Bγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και φουρνίζουμε αμέσως. Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 15 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Γλάσο
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε την άχνη και προσθέτουμε λίγο λίγο τον χυμό, χτυπώντας καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα κρεμώδες και σχετικά πυκνό (ίσως δεν χρειαστεί όλος ο χυμός).
- Το απλώνουμε με πινελάκι πάνω στα κρύα μπισκότα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ασημένιο και λευκό κας κας.
- Αφήνουμε να στεγνώσει τελείως το γλάσο πριν σερβίρουμε τα μπισκότα αστέρια.