Το Σαββατοκύριακο και ιδιαίτερα την Κυριακή μας αρέσει να προγραμματίζουμε ένα πιο ιδιαίτερο μεσημεριανό γεύμα, συνήθως με κάποιο κυρίως πιάτο, που είναι πιο χρονοβόρο και μπελαλίδικο. Και μετά θέλουμε και ένα καλό επιδόρπιο, αντάξιό του. Γι΄ αυτό αυτή τη φορά είπαμε να σας μάθουμε να φτιάχνετε ωραία γλυκά που είναι κατάλληλα για να κλείσουν όμορφα ένα ωραίο γεύμα.
Σίγουρα τα γλυκά θέλουν περισσότερη προσοχή και ακρίβεια στην παρασκευή τους, αλλά εμείς σας έχουμε επιλέξει συνταγές με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας. Οπότε θα βρείτε από πολύ απλές και εύκολες σοκολατένιες τάρτες και μηλόπιτες μέχρι εντυπωσιακές τούρτες, αλλά και πιο παραδοσιακού τύπου γλυκά όπως ο μπακλαβάς. Η επιλογή δική σας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Ακόμα κι αν δεν είστε πολλά άτομα στο γεύμα, πολλές από αυτές τις επιλογές μπορούν να συντηρηθούν για μερικές ημέρες, οπότε μπορείτε να έχετε ένα συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ της επόμενης μέρας.
Με μήλο
Τάρτα με κομπόστα μήλου από τον Στέλιο Παρλιάρο
Αυτό το σοκολατένιο cheesecake του αγαπημένου μας Στέλιου Παρλιάρου με τα φιστίκια Αιγίνης και στη βάση του και ως επικάλυψη απογειώνεται γευστικά και ταιριάζει πολύ και στο γιορτινό τραπέζι.
Φτιάχνουμε μηλόπιτα με μέλι και αμύγδαλα
Έχετε όρεξη για ένα γλυκό; Τότε αυτή η μηλόπιτα είναι ό,τι πρέπει. Συνδυάζει το μήλο, με τα αμύγδαλα και το μέλι, σε έναν γευστικό αλλά και θρεπτικό επιδόρπιο, ό,τι πρέπει και για σνακ για τα παιδιά.
Με σοκολάτα
Caprese al cioccolato ή αλλιώς σοκολατόπιτα
Μια εύκολη συνταγή για υγρό κέικ σοκολάτας με ιταλική έμπνευση από την Μάγκυ Ταμπακάκη. Ιδανικό για να ολοκληρώσει γλυκά ένα κάλεσμα στο σπίτι.
Τάρτα με σοκολάτα και μαρόν γλασέ
Δεν έχετε φτιάξει πιο εύκολη και απολαυστική τάρτα! Ο συνδυασμός σοκολάτας και κάστανου δίνει ένα υπέροχο επιδόρπιο για κάθε γιορτινό τραπέζι.
Σουφλέ σοκολάτας με χουρμάδες
Ένα διαφορετικό σουφλέ σοκολάτας που παίρνει ιδιαίτερη γεύση από τους ψιλοκομμένους χουρμάδες. Νόστιμο και υγιεινό επιδόρπιο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι και ως γλυκό σνακ.
Κλασική σοκολατίνα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Αφράτη, ντελικάτη, με ανάλαφρο παντεσπάνι. Η πλούσια μους στο κέντρο αφήνει μια φινετσάτη επίγευση κονιάκ, από το σιρόπι με το οποίο έχει ποτιστεί ελαφρά! Αξία παραδοσιακή και ανεπανάληπτη.
Τάρτα αχλάδι με κρέμα σοκολάτας
Το αχλάδι συνδυάζεται τέλεια με τη σοκολάτα σε ένα επιδόρπιο που θα λατρέψετε.
Σοκολατένιο cheesecake με φιστίκια Αιγίνης, από τον Στέλιο Παρλιάρο
Αυτό το σοκολατένιο cheesecake του αγαπημένου μας Στέλιου Παρλιάρου με τα φιστίκια Αιγίνης και στη βάση του και ως επικάλυψη απογειώνεται γευστικά και ταιριάζει πολύ και στο γιορτινό τραπέζι.
Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες
Ένα σοκολατένιο και πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα σαρακοστιανό τραπέζι. Ο χαλβάς και το ταχίνι του δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση.
Σοκολατένια τερίνα με φουντούκια
Όταν η σοκολάτα συνδυάζεται με τα φουντούκια, είναι δύσκολο να αντισταθούμε στο γευστικό αποτέλεσμα.
Με λεμόνι
Τάρτα λεμονιού
Το λεμόνι δίνει άρωμα, γεύση και δροσιά στα γλυκά μας. Εδώ το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε την πιο νόστιμη και αρωματική τάρτα.
Λεμονόπιτα με ελαιόλαδο και γλάσο
Φουρνιστό γλυκό, πλούσιο σε γεύση και εντάσεις από την οξύτητα του λεμονιού, και την προσθήκεξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
Τάρτα λεµονιού µε µαρέγκα
Μια πολύ νόστιμη τάρτα με έντονη την παρουσία του λεμονιού, από τη βάση μέχρι και τη γέμιση. Η μαστιχωτή μαρέγκα της επικάλυψης είναι σημαντική όχι όμως απαραίτητη, γι’ αυτό αν θέλετε μπορείτε να την παραλείψετε.
Τα πιο παραδοσιακά
Μπακλαβάς με πορτοκάλι, καρύδια και τζίντζερ
Ο κλασικός και αγαπημένος μπακλαβάς σε μια συνταγή λίγο πειραγμένη. Το άρωμα τζίντζερ ταιριάζει πολύ με την κανέλα, το γαρίφαλο και το σιρόπι. Ιδανικό επιδόρπιο για τα κυριακάτικα και τα γιορτινά τραπέζια που θα τους ενθουσιάσει όλους!
Ραβανί με κρέμα βανίλιας χωρίς αυγά
Ναι λοιπόν, το διάσημο και για την μεγάλη ποσότητα αυγών του ραβανί, μπορεί να γίνει και χωρίς αυγά, παραμένοντας όμως γευστικότατο. Αφήστε που γίνεται και πιο ελαφρύ!
Αμυγδαλόπιτα με πορτοκάλι
Αυτή η αμυγδαλόπιτα είναι ένα ζουμερό γλυκό, με έντονο το άρωμα του πορτοκαλιού, κατάλληλο για να συνοδεύσει καφέ ή τσάι, αλλά και για να γίνει επιδόρπιο μετά από ένα γιορτινό γεύμα, αν το χρησιμοποιήσετε σαν βάση για παγωτό.
Καρυδόπιτα με σάλτσα σοκολάτας
Αφράτη καρυδόπιτα, ωραία σιροπιασμένη και σερβιρισμένη με ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Δεν υπάρχει καλύτερο επιδόρπιο για το κυριακάτικο τραπέζι!
Οι πιο απαιτητικές εκδοχές
Κλασική τούρτα σεράνο, από τον Στέλιο Παρλιάρο
Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει για εμάς ένα από τα αγαπημένα του γλυκά, την τούρτα σεράνο, η οποία θέλει λίγη παραπάνω εμπειρία στη ζαχαροπλαστική, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Τούρτα με αλμυρή καραμέλα, καρύδια και αχλάδια ποσέ
Φτιάξτε αυτή την εντυπωσιακό τούρτα με αχλάδια ποσέ και αλμυρή καραμέλα, που προσδίδει ένταση στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα.
Cheesecake με πουρέ κάστανο στο φούρνο και σιρόπι σοκολάτας
Το επιδόρπιο στα γιορτινά γεύματα αξίζει να είναι κάτι ξεχωριστό. Ο Ηλίας Μαμαλάκης ετοιμάζει ένα υπέροχο cheesecake με κρέμα κάστανο και σιρόπι σοκολάτας. Απολαυστικό!
cantina.protothema.gr