Το αγαπημένο μου χειμωνιάτικο ρόφημα είναι η ζεστή σοκολάτα! Ταιριάζει τέλεια σε ένα ατμοσφαιρικό καφέ ή σοκολατερί, με ωραίο σκηνικό και καλή παρέα! Ωστόσο, μπορούμε και στο σπίτι μας να φτιάξουμε το ιδανικό σκηνικό και να απολαύσουμε τη σοκολάτα μας στον καναπέ μας, πάντα με καλή παρέα βέβαια!
Σας βρήκαμε διάφορες συνταγές που καλύπτουν όλα τα γευστικά γούστα. Με ζωικό ή φυτικό γάλα, με κρέμα γάλακτος ή χωρίς, με μπαχαρικά…
Δείτε παρακάτω τις επιλογές μας, μπείτε στην κουζίνα σας και… αυτοσχεδιάστε!
Κλασική σοκολάτα
Υλικά για 2 άτομα
100 γρ. κουβερτούρα
(2 κουτ. γλυκού ζάχαρη)
2 κουτ. γλυκού κακάο
½ λίτρο γάλα
Διαδικασία
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφού πάρουν μια βράση, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά, ώστε να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, αρκετά κρεμώδες στην υφή.
Σερβίρουμε σε 2 κούπες και πασπαλίζουμε το περιεχόμενο με λίγο κακάο.
Ζεστή σοκολάτα με κρέμα γάλακτος
Έχει περισσότερες θερμίδες από την προηγούμενη συνταγή καθώς στα υλικά της προστίθεται η κρέμα γάλακτος, που την καθιστά πιο κρεμώδη και απολαστική!
Υλικά για 4 άτομα
150 γρ. κουβερτούρα
20 γρ. κρέμα γάλακτος
500 ml γάλα
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
Εν τω μεταξύ σπάμε τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια και όταν το μείγμα μας αρχίσει να βράζει τη ρίχνουμε μέσα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα όμορφο πυκνόρρευστο αποτέλεσμα.
Ζεστή σοκολάτα με μπαχαρικά
Εδώ θα παίξουμε λίγο με τα υλικά. Μπορούμε να πειραματιστούμε ανάλογα με τις γεύσεις που ταιριάζουν στον ουρανίσκό μας και να βρούμε τη χρυσή τομή των ποσοτήτων που μας αρέσουν. Εμείς προτείνουμε μια βάση και εσείς μπορείτε στη συνέχεια να την «πειράξετε». Αν δεν το έχετε τολμήσει ποτέ, να ξέρετε ότι η σοκολάτα δένει υπέροχα με το γλυκό πιπέρι, την πάπρικα αλλά και με το καυτερό, το τσίλι και το μαύρο πιπέρι.
Υλικά
30 γρ. κουβερτούρα
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
500 γρ. γάλα
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Στο μεταξύ σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια.
Όταν αρχίσει να βράζει το γάλα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
Αφού έχει λιώσει καλά η σοκολάτα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.
Vegan ζεστή σοκολάτα
Αν κάνετε μια vegan διατροφή ή νηστεύετε, σας έχουμε την τέλεια πρόταση για να απολαύσετε μια ζεστή σοκολάτα που θα λατρέψετε.
Υλικά για 2 άτομα
100 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. γάλα αμυγδάλου
2 κουτ. γλυκού λάδι καρύδας
1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σπάμε τη σοκολάτα μας σε κομμάτια.
Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το μείγμα μας για λίγα λεπτά ακόμη.
Προτού σερβίρουμε, ρίχνουμε στο μείγμα μας μια πρέζα κανέλα.
olivemagazine.gr