Ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας των λαδερών μας οφείλεται στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε, γι’ αυτό και τώρα που τα μποστάνια είναι γεμάτα από τα πιο γευστικά λαχανικά, αλλά και από τις πιο νόστιμες και ζουμερές ντομάτες, καλό είναι να το εκμεταλλευτούμε πριν φύγει η εποχή τους.
Τι να προσέξουμε
Προτιμάμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που θα δώσει το άρωμά του στη σάλτσα μας και δεν το παρακάνουμε με την ποσότητα. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη ωμό, πριν το σερβίρισμα, που θα αναδείξει τα αρώματα του πιάτου μας, έτσι όπως το φαγητό είναι ακόμη ζεστό.
Το πιπέρι καλύτερα το προσθέτουμε στο τέλος, στο πιάτο, φρεσκοτριμμένο από τον μύλο μας.
Το κρασί που τους ταιριάζει περισσότερο είναι ένα δροσερό ροζέ.
Οι κλασικές συνταγές
Γεμιστά της γιαγιάς με μυρωδικά και πελτέ
Τα γεμιστά που αγαπά όλη η οικογένεια είναι σταθερή αξία στο ελληνικό τραπέζι. Ειδικά τώρα που οι ντομάτες και οι πιπεριές είναι στην εποχή τους.
Τα γρήγορα φασολάκια
Ένα κατεξοχήν λαδερό πιάτο, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, για μέρες που δεν έχουμε πολύ χρόνο και διάθεση για μαγείρεμα.
Ιμάμ μπαϊλντί
Αυτό το αγαπημένο φαγητό θα το ετοιμάσετε εύκολα, θα το απολαύσετε χωρίς να μπαϊλντίσετε και όλοι θα σας ζητούν κι άλλο.
Κλασικό κοτόπουλο με μπάμιες
Κλασικό, αγαπημένο και μαμαδίστικο. Φτιάχνουμε κοτόπουλο με μπάμιες, ένα φαγητό που έχει φανατικούς οπαδούς.
Οι πιο ιδιαίτερες συνταγές
Πικάντικο τουρλού πάνω σε κουσκούς
Ένα πιάτο που δεν θέλει πολύ χρόνο προετοιμασίας, είναι πολύ γευστικό και αναδεικνύει όλα τα αρώματα του καλοκαιριού.
Μπάμιες στον φούρνο με παλαιωμένο βαλσαμικό και φέτα
Μια πιο ιδιαίτερη συνταγή, αφού οι μοναδικές λαδερές μπάμιες με τη χαρακτηριστική γλύκα τους μαγειρεύονται με παλαιωμένο βαλσαμικό και φέτα!
Φασολάκια λαδερά με «πέστο» από πιπεριά Φλωρίνης
Χάρμα φαγητό γίνονται αυτά τα λαδερά φασολάκια με πέστο από πιπεριές Φλωρίνης του Λάμπρου Βακιάρου. Καλό ψωμί να υπάρχει από δίπλα και δεν θέλουμε τίποτα άλλο.
Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια
Ένα υπέροχο πιάτο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει γευστικά από το αντίστοιχο με κρέας.
Μελιτζάνες κοκκινιστές στην κατσαρόλα με πάπρικα και γιαούρτι
Οι μελιτζάνες της εποχής μαγειρεύονται αργά στην κατσαρόλα με πιπεριές μέχρι να μελώσουν, αρωματίζονται με φύλλα φρέσκου βασιλικού και συνοδεύονται με γιαούρτι και ρύζι basmati.