Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για κέικ πορτοκαλιού, το οποίο είναι πολύ αφράτο και νόστιμο και το κυριότερο δεν χρειάζεσαι μίξερ.
Αυτό το κέικ θα το αγαπήσετε και θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά, γιατί είναι πάρα πολύ νόστιμο! Χρειάζεστε μόνο 10 λεπτά για να το ετοιμάσετε και μία ώρα για να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο.
Επίσης για όσους κάνουν αυτές τις μέρες νηστεία, είναι το ιδανικό γλυκό!
Αφράτο και λαχταριστό κέικ πορτοκαλιού -Η συνταγή χωρίς μίξερ, γίνεται σε 10 λεπτά
Αφού μάθαμε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε και δεν βγαίνει αφράτο το κέικ, ήρθε η στιγμή να φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο κέικ πορτοκαλιού για τέλειο πρωινό, αλλά και απογευματινό σνακ.
Υλικά
Για το κέικ:
- 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 300 γρ ζάχαρη
- 250 γρ ηλιέλαιο
- 400 γρ χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- Λίγο αλάτι
- 2 βανιλίνες
- 100 γρ τρούφα σοκολάτας
Για το γλάσο
- 130 γρ ζάχαρη άχνη
- 3 κτσ χυμό πορτοκάλι
Φόρμα 22 εκ.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι, την ζάχαρη και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με το σύρμα για 2 -3 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικεν, την σόδα, το αλάτι και τις 2 βανιλίνες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ και την τρούφα σοκολάτας ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 22 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 170 c. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη μαζί με 3 κτσ χυμό πορτοκάλι κα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γλάσο. Το ρίχνουμε πάνω από το κέικ και στολίζουμε με ξύσμα πορτοκάλι ή με ό,τι άλλο μας αρέσει.