Υλικά
Κομμάτια: 60
Διαδικασία
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα δύο βούτυρα μαζί με την άχνη για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει μια λευκή, αφράτη κρέμα. Θέλει πολύ ώρα χτύπημα, για να γίνει ο κουραμπιές πολύ αφράτος.
- Ρίχνουμε το αμαρέτο και έπειτα κουταλιά κουταλιά το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Αν ζορίζεται το μίξερ, ζυμώνουμε με τα χέρια. Θέλει άλλα 10 λεπτά ζύμωμα, μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.
- Στο τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε λίγο ακόμα, να σκορπίσουν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.
- Πλάθουμε κουραμπιέδες στρογγυλούς και τους πιέζουμε να γίνουν λίγο πλακέ, με βάρος περίπου 30 γρ. Εναλλακτικά, μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο και να κόψουμε τους κουραμπιέδες με κουπ-πατ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα.
- Τους μεταφέρουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους – το σωστό είναι να παραμείνουν λευκοί.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε σε μπόλικη άχνη. Τους τοποθετούμε σε πιατέλα, σε στρώσεις και κάθε στρώση που βάζουμε, πασπαλίζουμε με έξτρα άχνη.