Από το κύμα της ακρίβειας παντού, δεν έχουν εξαιρεθεί ούτε τα παγωτά. Οι τιμές τους, που είχαν φτάσει ήδη από πέρυσι πολύ ψηλά, παραμένουν εκεί και φέτος, με αποτέλεσμα το αγαπημένο γλύκισμα να τείνει όλο και περισσότερο να μετατραπεί σε προϊόν πολυτελείας. Κι οι καταναλωτές θα χρειαστεί να το καταναλώνουν με …μέτρο καθώς η τιμή του έχει εκτοξευτεί, ειδικά μάλιστα για οικογένειες με παιδιά.
Όπως διαπιστώνεται, παραμένουν οι υψηλές τιμές μετά τις αυξήσεις πρόπερσι αλλά κυρίως πέρυσι. Και στα ιδιωτικής ετικέτας παγωτά, καθώς κι ακόμα περισσότερο στα επώνυμα.
Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος έχει τονίσει πως: «Tα παγωτά παρασκευάζονται ως επί το πλείστον με σκόνη γάλακτος άρα δεν μπορούν κάποιοι να χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για την μεγάλη αύξηση της τιμής, τις ανατιμήσεις στο γάλα. Χρησιμοποιούν γάλα κυρίως τα εργαστήρια που παράγουν παγωτό, ενώ οι βιομηχανίες συνήθως το παρασκευάζουν με συμπυκνώματα και σκόνη γάλακτος. Επίσης έχουν διογκωτικά που καθιστούν ένα παγωτό πιο μεγάλο. Για παράδειγμα, βλέπετε ένα παγωτό που είναι 260 γραμμάρια και νομίζεις ότι είναι περισσότερο από 500 γραμμάρια. Είναι τα διογκωτικά που το… φουσκώνουν».
Αν αναλογιστεί κανείς πως “ένα κυπελάκι ή ένας πύραυλος έχει φτάσει τα 3,5 ευρώ, μια 4μελής οικογένεια θέλει τουλάχιστον κοντά στα 14 ευρώ για το παγωτό της…”.