Υλικά
- Μερίδες: 5
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 100γρ. σιμιγδάλι
- 50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 αυγά (3 για την κρέμα 2 για από πάνω)
- 200 γρ. φέτα αλμυρή σπασμένη σε χοντρά κομμάτια
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κοφτή αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Για το φύλλο
- 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουτ. σούπας ούζο
- 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 80ml νερό χλιαρό
- αλεύρι για το άνοιγμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα πήξει και πάρει τη μορφή κρέμας, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Έπειτα προσθέτουμε τα 3 αυγά, τη φέτα, το αλάτι, το πιπέρι το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Φύλλο: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ούζο, το ελαιόλαδο και το νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη. Με έναν πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι, προσθέτοντας συχνά αλεύρι για να το βοηθήσουμε να μην κολλάει. Απλώνουμε το φύλλο σε λαδωμένο ταψί και προσθέτουμε από πάνω την παχύρρευστη κρέμα. Αγκαλιάζουμε με τις άκρες του φύλλου την κρέμα.
Βήμα 3
Χτυπάμε τα δυο αυγά και περιχύνουμε την πίτα. Απλώνουμε με το χέρι μας καλά το αυγό, να καλύψει όλη την επιφάνεια. Περιχύνουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C περίπου για 50΄. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά για να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Κόβουμε και σερβίρουμε.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio M