Η Άνοιξη φέρνει μαζί της ήλιο, χρώματα, αρώματα και γεύσεις που μας αρέσει να απολαμβάνουμε όλες τις ώρες. Με υλικά της εποχής και προϊόντα που εμπιστευόμαστε εδώ και δεκαετίες φτιάχνουμε τα πιο απολαυστικά κέικ. Γιατί ένα δροσερό κέικ με φρούτα του δάσους ή λεμόνι ή και τον συνδυασμό τους είναι ότι πρέπει για να μας βάλει καλά σε ανοιξιάτικο κλίμα. Ιδίως τώρα που ο καιρός φτιάχνει, η μέρα μεγαλώνει και μας αρέσει να βγαίνουμε σε μπαλκόνια και βεράντες και να σερβίρουμε χειροποίητες λιχουδιές στους αγαπημένους μας. Οπότε εμείς αυτή τη φορά σας προτείνουμε να φτιάξετε ωραία φρουτένια, ζουμερά και αφράτα κέικ.
Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Σίγουρα καλό είναι να έχουμε μια αξιόπιστη συνταγή για να ακολουθήσουμε (που ιδίως στη ζαχαροπλαστική πρέπει να τηρήσουμε πιστά και με ακρίβεια γραμμαρίου), αλλά το παν για την επιτυχία της παρασκευής της είναι τα υλικά της. Γιατί αν δεν έχεις την κατάλληλη πρώτη ύλη, ακόμα και η πιο δοκιμασμένη συνταγή δεν θα έχει την επιτυχία που της αξίζει.
Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσει κανείς και τη Φαρίνα Βρώμης , με συνδυασμό από αλεύρι βρώμης και αλεύρι σίτου. Θα δώσει στα κέικ μας την αφράτη υφή που αναζητούμε, όπως σε ένα κέικ με πρωταγωνιστή τα φρούτα της εποχής αυτής που διανύουμε. Τι φρούτα μπορούνε να είναι αυτά; Ένα κέικ που συνδυάζει υπέροχα την οξύτητα και τη φρεσκάδα του λεμονιού με τη γλύκα της φρέσκιας φράουλας. Θα το φτιάξετε σε στρογγυλή ταρτιέρα και θα γίνει αμέσως το γλυκό που θα σας ζητούν ξανά και ξανά.
Όσο για τα φρούτα του δάσους, μας αρέσουν πολύ και ταιριάζουν εξαιρετικά με τα κέικ αυτού του είδους. Στην περίπτωσή μας μπορείτε να φτιάξετε ένα παραλληλλόγραμμο κέικ που θα έχει σμέουρα και στο εσωτερικό του, αλλά και στην επιφάνειά του, πάνω από ένα μοναδικό frosting τυριού. Θα το φτιάξετε πανεύκολα με το Garni σε γεύση βανίλια.
Κέικ με σμέουρα και frosting τυριού