Η συνταγή που θα σίγουρα θα λατρέψετε. Μια εντυπωσιακή και νόστιμη σαλάτα ντόμινο με πλούσια υλικά που την κάνουν κατάλληλη για τραπέζι και μπουφέ. Απλά θεϊκή!
Υλικά συνταγής
- 3 μεγάλες σκληρές ντομάτες
- 1 μεγάλο καλαμπόκι (κατεψυγμένο)
- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
- 3 μικρά αγγουράκια
- 2 γλυκιές πιπεριές
- 300 γρ. τυρί κότατζ
- Λίγες γεμιστές ελιές
- Χυμό δύο λεμονιών
Για τη σάλτσα
- 1 φλ.τσ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά βράζουμε το καλαμπόκι λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια αποσπάμε τους σπόρους.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, τα αγγουράκια και τις πιπεριές σε ροδέλες.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ραντίζουμε με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Χτυπάμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το υπόλοιπο λεμόνι και το αλατο-πίπερο.
Σερβίρουμε τα λαχανικά και διακοσμούμε τη σάλτσα ανάλογα με την προτίμησή μας.
Τέλος, σκορπίζουμε από πάνω το κότατζ, τις ελιές και περιχύνουμε με τη σάλτσα προ-τού σερβίρουμε.
Η σαλάτα ντόμινο είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι πιπεριές θέλουμε (κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί).