Ο Στέφανος Κασσελάκης αποδέχεται το αποτέλεσμα της μομφής, νομιμοποιεί την διαδικασία εκλογής και μέχρι την Πέμπτη ανακοινώνει και επίσημα την υποψηφιότητά του. Ο Παύλος Πολάκης τρέχει ήδη την καμπάνια του και ο Σωκράτης Φάμελλος χτίζει την υποψηφιότητά του μέσα κι έξω από τους «100».
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει κατακόρυφα τους τόνους και μπαίνει και επίσημα στην κούρσα ηγεσίας γράφοντας σε άρθρο σε κυριακάτική εφημερίδα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο παρελθόν, αλλά και μέλλον».
Την ίδια στιγμή οι Σωκράτης Φάμελλος και Παύλος Πολάκης στοχεύουν στον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 19-23 οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στην αποχή απογοητευμένοι και αποστασιοποιημένοι.
«Παραδέχτηκε τη μομφή»
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης επεξεργάζεται ήδη το βίντεο της επίσημης αναγγελίας της υποψηφιότητάς το οποίο αναμένεται τώρα να δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη Τετάρτη ή την Πέμπτη.
Δομικό στοιχείο της νέας του στρατηγικής είναι το πέρασμα του κ. πρώην προέδρου στη φάση της ωρίμανσης με την έκπτωσή του και την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να είναι για εκείνον «βίαιη ωρίμανση».
Όλα αυτά ενώ στελέχη, τρολ υποστηρικτές του στο twitter ακόμη και βουλευτές δεν σταματούν να αμφισβητούν την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, που τον κήρυξε έκπτωτο πρόεδρο και ενώ συνεχίζονται οι αναφορές άμεσες ή έμμεσες για επάνοδο στην προεδρία στο επικείμενο Έκτακτο Συνέδριο.
Στελέχη της πλευράς των 100 σχολίαζαν ότι ο κ. Κασσελάκης και μόνο που μπαίνει στην κούρσα ηγεσίας και εγκαταλείπει τις επιθέσεις για το «πραξικόπημα της κουκούλας» και την ευθεία αμφισβήτηση της μομφής, ουσιαστικά αποδέχεται το αποτέλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής, που τον κήρυξε έκπτωτο πρόεδρο και νομιμοποιεί την εκλογική διαδικασία.
Διάσπαση
«Το αίτημα όμως παραμένει από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ίδιο: «Άλλαξέ τα όλα». Κι αυτό είναι τόσο ηχηρό που δεν σου επιτρέπει να λιποτακτήσεις» έγραψε ο κ. Κασσελάκης δίνοντας καθαρά το στίγμα της στρατηγικής του, ότι σε αυτή την προεκλογική σύγκρουση θα συνεχίσει με το ίδιο δίλημμα, της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό ακριβώς το δίλημμα, αλλά από την άλλη πλευρά, περιέγραψε και η Όλγα Γεροβασίλη, όταν δήλωνε ότι «αν εκλεγεί ο Κασσελάκης ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον ξέρουμε, έχει τελειώσει».
Και σε αυτό μοτίβο θα προχωρήσει η σύγκρουση το επόμενο διάστημα με την οσμή της διάσπασης να γίνεται όλο και πιο έντονη ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.
Γιατί το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν μαζικά στελέχη που βρίσκονται μετωπικά απέναντί του είναι πάντα πάνω στο τραπέζι όσο ο κ. Κασσελάκης επιμένει με το «άλλαξέ τα όλα» στη δημιουργία του «δικού του ΣΥΡΙΖΑ», όπως σημειώνουν από την πλευρά των εσωκομματικών του αντιπάλων.
Οργανώνεται και ο Φάμελλος
Ο Σωκράτης Φάμελλος πατά και αυτός γκάζι οργανώνοντας την επικοινωνιακή του ομάδα ενώ ήδη άρχισε και τις περιοδείες του στην περιφέρεια.
Το διακύβευμα για τον κ. Φάμελλο είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συσπείρωση γύρω από την υποψηφιότητά του η οποία έχει ως βασικό της άξονα, όπως σημειώνει, την ενότητα της επόμενης ημέρας στο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο στρατόπεδο των 100 γίνονται ασκήσεις ισορροπίας έτσι ώστε να εκφραστεί όσο το δυνατό πιο συλλογικά η στήριξη στον κ. Φάμελλο.
Οι περισσότεροι επιμένουν ότι πρέπει να κινηθούν δυναμικά προς την υποψηφιότητα του κ. Φάμελλου με στέλεχος των 100 να σημειώνει ότι «πρέπει να καταγραφεί στο δρόμο για τις κάλπες ένα πλειοψηφικό ρεύμα» πάνω στο διακύβευμα της πολιτικής διάσωσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάχη συσπείρωσης από τον Πολάκη
Ο Παύλος Πολάκης είναι ο πρώτος που ρίχνεται στη μάχη των συγκεντρώσεων εκκινώντας τον προεκλογικό του αγώνα από τα Χανιά.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων ανέπτυξε τους 6 προγραμματικούς του άξονες ενώ εξηγώντας γιατί διεκδικεί την αρχηγία είπε: «Αποφάσισα να βάλω υποψηφιότητα. Κουράστηκα να κουβαλώ νερό σε ανθρώπους που αποδείχθηκαν πιο μέτριοι από μένα και είπα να βγω μπροστά και αυτό κάνω».
Το δίλημμα της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ που «δεν χωρά κανέναν άλλο πλην του κ. Κασσελάκη» θίγει και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος σε συνέντευξή του στο libre.gr ασκεί σκληρή κριτική στον πρώην πρόεδρο γιατί μέσω της θυματοποίησής του επιχειρεί να σκεπάσει το γεγονός ότι έστησε το δικό του μηχανισμό.
«Θα ήταν αστείο αν δεν είχαμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση, το γεγονός ότι παραμερίζοντας κάθε συλλογική διαδικασία η οποία θα μπορούσε να του δημιουργήσει προβλήματα, έστησε έναν δικό του μηχανισμό, ο οποίος λειτουργούσε αποκλειστικά για τον ίδιο, τη στιγμή που κατήγγειλε ένα κόμμα μηχανισμών, παριστάνοντας διαρκώς το θύμα».
in.gr