20′ προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20′
Υλικά
Μερίδες: για 1 παραλληλόγραμμη φόρμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το μπανανόψωμο αρχικά βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις 10 x 20 εκ. και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτοντας και το γάλα.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις πολτοποιημένες μπανάνες και στο τέλος το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Αφού ενσωματωθούν στο μείγμα, ρίχνουμε τη σοκο- λάτα σε σταγόνες και τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με επιπλέον νιφάδες βρώμης.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
- Αφήνουμε το μπανανόψωμο να κρυώσει ελαφρώς πριν ξεφορμάρουμε.
gastronomos.gr