Αυτά τα μπιφτέκια παντζαριού δεν απογοητεύουν ποτέ κανέναν ακόμα και όσους αγαπούν τα μπιφτέκια από κρέας. Βρήκαμε την τέλεια και πανεύκολη συνταγή που μας προτείνει ο Νέιθαν Ανθονι σε ένα βιβλίο με συνταγές για φριτέζα αέρος που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στεγνώνουμε τα παντζάρια με χαρτί κουζίνας — δεν θέλουμε τα μπιφτέκια πολύ νωπά.
Βήμα 2
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για το μπιφτέκι εκτός από τη φέτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200°C, ψεκάζουμε τα μπιφτέκια με το λάδι και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, ώστε να γίνουν ωραία και τραγανά, γυρνώντας τα στη μέση του ψησίματος αν χρειαστεί.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μέσα σε ψωμάκια μπριός με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.
Βήμα 5
Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Νέιθαν Άνθονι: Air Fryer 80 συνταγές για γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό φαγητό, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.