Cheesecake φέτας με ντοματίνια και ελιές

Στην αλμυρή τους εκδοχή τα cheesecake είναι εντυπωσιακά και σερβίρονται ως εξαιρετικό ορεκτικό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σπάτε τα παξιμάδια σε κομμάτια και τα τρίβετε στο μπλέντερ σε δόσεις να γίνουν σκόνη. Ανακατεύετε το τρίμμα του παξιμαδιού με το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο για να πάρετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνετε με αυτό τη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τα λιωμένα τυριά σε ένα μπολ με σύρμα, προσθέτετε το γιαούρτι, τα αβγά, ανάλογο αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού και τη μαντζουράνα. Χτυπάτε να γίνει ομοιογενές το μίγμα.

Βήμα 3

Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη βάση με το παξιμάδι και ψήνετε το cheesecake για 50 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα περιμετρικά.

Βήμα 4

Αφήνετε το cheesecake να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά πριν το ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Σερβίρετε στολίζοντας με ντοματίνια, ελίτσες και φυλλαράκια ρίγανης.

Επόμενο Άρθρο