20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τους κεφτέδες
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινά κεφτεδάκια με σάλτσα πορτοκάλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του αέρα.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια περίπου των 40-50 γρ. και τα τακτοποιούμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
Σάλτσα
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τους χυμούς και το ξύσμα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μείνει το μισό.
- Αδειάζουμε στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη μαρμελάδα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.
gastronomos.gr