30′ προετοιμασία
1 ώρα και 20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινό με μανταρίνι, αρχικά αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα το χοιρινό.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το χοιρινό για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει όμορφα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το καρότο. Σοτάρουμε για άλλα 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, αλατοπίπερο, το κρασί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον χυμό μανταρινιού με την πολτοποιημένη φλούδα και 150 ml νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να κοχλάσουν τα υγρά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 50 λεπτά.
- Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το ξίδι και τα δαμάσκηνα.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό και να δέσει η σάλτσα.
gastronomos.gr