Υλικά
Τεμάχια: για 4 φλιτζάνια
1ος τρόπος, με μπαχαρικά
2ος τρόπος, με λικέρ μέντας
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικη λευκή σοκολάτα και για τα δύο είδη σοκολάτας η διαδικασία είναι ίδια: ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη λευκή κουβερτούρα, σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί το γάλα, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αποσύρουμε πριν πάρει βράση.
- Προσθέτουμε την κανέλα ή το μοσχοκάρυδο ή το λικέρ μέντας.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε κούπες ή φλιτζάνια.
- Μπορούμε να πασπαλίσουμε τη λευκή σοκολάτα, με λίγη κανέλα ή μοσχοκάρυδο ή να συνοδεύσουμε με μία κουταλιά σαντιγί από πάνω.
Μυστικά
Οι παραλλαγές είναι δεκάδες, αφού, εκτός από κανέλα ή μοσχοκάρυδο, μπορούμε να βάλουμε τζίντζερ ή μείγμα από διάφορα μπαχαρικά, όπως κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο και μπαχάρι, που θα δώσουν στη σοκολάτα τη γεύση των μπισκότων gingerbread. Επίσης, εκτός από λικέρ μέντας, μπορούμε να βάλουμε λικέρ καφέ, κανέλας ή ρούμι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.