Τι θα χρειαστείς:
Υλικά για το Club Sandwich:
- 3 φέτες ψωμί του τοστ <<Γεύση στο Τετράγωνο>> ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 3 φέτες μπέικον
- 2 μικρά φύλλα σαλάτας iceberg, πλυμένα καθαρισμένα
- 2 στρογγυλές φέτες ντομάτας
- Λίγα φύλλα φρέσκιας ρόκας για ντεκόρ
Υλικά για το Γουακαμόλε:
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 1 ντομάτα σε κυβάκια
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Χυμό από μισό lime
- 1/4 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Πώς θα το φτιάξεις:
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο από την φλούδα του και αφαιρούμε το κουκούτσι. Το τοποθετούμε σ ένα μπολ και ραντίζουμε με τον χυμό από το lime.
- Στο ίδιο μπολ, προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να λιώσει σχεδόν η σάρκα του αβοκάντο.
- Ψήνουμε σε φρυγανιέρα τις φέτες ψωμιού και αλείφουμε τις 2 φέτες ψωμιού από τη μία πλευρά με μαγιονέζα.
- Τοποθετούμε σε μικρό τηγάνι τις φέτες μπέικον με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν λίγο.
- Την τρίτη φέτα ψωμιού την αλείφουμε με το γουακαμόλε και σκεπάζουμε από πάνω με μια δεύτερη που έχουμε αλείψει με τη μαγιονέζα.
- Προσθέτουμε τα φύλλα της σαλάτας iceberg, τις φέτες ντομάτας και το μπέικον και σκεπάζουμε ξανά με τη τρίτη φέτα ψωμιού.
- Καρφώνουμε 4 καλαμάκια μικρά ή οδοντογλυφίδες σε 4 σημεία διαγώνια της τελευταίας φέτας ψωμιού και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ξεχωρίζοντας 4 μικρά σαντουιτσάκια.
- Τοποθετούμε σε πιάτο και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα ρόκας.