Υλικά Συνταγής
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 συσκευασία (154 gr) μπισκότα γεμιστά
- καραμελόχαρτα για τρούφες
Για την αλατισμένη καραμέλα
- 70 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. νερό
- 60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 πρέζες ανθός αλατιού
- 160 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση λιώνουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακινώντας την κατσαρόλα από το χερούλι. Προσθέτουμε το βούτυρο, πάντα σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει και τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και τον ανθό αλατιού.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ελαφρά να πυκνώσει η σάλτσα καραμέλας και να γίνει πυκνή σαν το ζαχαρούχο, για 4′-5′ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την καραμέλα στη σοκολάτα κι απαλά ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μπορούμε να το βάλουμε και στο ψυγείο ώστε να σφίξει και να μπορέσουμε να το πλάσουμε σε τρούφες.
Με κουταλάκι παίρνουμε από το παγωμένο μείγμα και το κυλάμε στο μπισκότο. Τις διατηρούμε στο ψυγείο. Τις σερβίρουμε σε χαρτάκια.
argiro.gr