Πανελλήνιες 2019: Αγωνία τέλος, ανακοινώθηκαν λίγο πριν οι βαθμοί των Πανελληνίων Εξατάσεων και οι χιλιάδες υποψηφίοι των εξετάσεων γνωρίζουν πλέον το πως έγραψαν αλλά και το πόσα μόρια συγκεντρώνουν. Οι βαθμολογίες που καθορίζουν τις βάσεις 2019 αναρτήθηκαν στο results.it.minedu.gov.gr
Οι πίνακες με τις καταστάσεις που αναρτήθηκαν ήδη στα Λύκεια της χώρας έχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τους βαθμούς ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του λόγω προσωπικών δεδομένων.
Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τους βαθμούς τους στον ιστότοπο results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Επίσης αναρτήθηκαν και τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογίες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που ουσιαστικά καθορίζουν τις Βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και άλλες σχολές.
Πανελλήνιες 2019: Υπολογίστε τα μόρια με μετατροπή των βαθμών
Μετά την ανακοίνωση των βαθμών οι υποψήφιοι θα μπορούν να μετατρέψουν την βαθμολογία τους σε μόρια με τον παρακάτω τρόπο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας ο τρόπος υπολογισμού των μορίων για εισαγωγή στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης βασίζεται μόνο στο γραπτό βαθμό των 4 ή 5 μαθημάτων.
Τα μόρια για κάθε επιστημονικό πεδίο προκύπτουν από τα 4 μόνο μαθήματα του κάθε πεδίου. Για τον υπολογισμό των μορίων εφαρμόζεται ο τύπος: [ (Α+Β+Γ+Δ) x 2 + (Α x 1,3) + (Β x 0,7) ] x 100 = ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΡΙΩΝ για συγκεκριμένο πεδίο, όπου Α, Β, Γ, είναι οι γραπτοί βαθμοί των 4 πανελλαδικών μαθημάτων του συγκεκριμένου πεδίου και Α,Β είναι οι γραπτοί βαθμοί των 2 μαθημάτων με συντελεστές βαρύτητας του συγκεκριμένου πεδίου. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος διεκδικεί την εισαγωγή του σε πεδίο με μειωμένους συντελεστές βαρύτητας, τότε για τον υπολογισμό των μορίων εφαρμόζεται ο τύπος: [ (Α+Β+Γ+Δ) x 2 + (Α x 0,9) + (Β x 0,4) ] x 100 = ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΡΙΩΝ για συγκεκριμένο πεδίο, όπου Α, Β, Γ, είναι οι γραπτοί βαθμοί των 4 πανελλαδικών μαθημάτων του συγκεκριμένου πεδίου και Α,Β είναι οι γραπτοί βαθμοί των 2 μαθημάτων με μειωμένους συντελεστές βαρύτητας του συγκεκριμένου πεδίου. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, στο ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΡΙΩΝ θα προστεθούν και τα επιπλέον μόρια που θα συγκεντρώσει ο υποψήφιος από τυχόν εξέτασή του σε ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες με τους αντίστοιχους συντελεστές, για να προκύψει ένα διαφορετικό σύνολο μορίων, που θα ισχύει μόνο για τμήματα που απαιτούν ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες.
Παρακάτω μπορείτε να υπολογίσετε τα μόρια με το νέο Εξεταστικό Σύστημα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος.
Επιλέγετε τον Προσανατολισμό και τα εξεταζόμενα μαθήματα και ως γραπτό βαθμό γράφετε στη σχετική θέση το βαθμό του κάθε εξεταζόμενου μαθήματος στην εικοσάβαθμη κλίμακα με ακρίβεια ενός δεκαδικού ψηφίου.
Σημαντική Παρατήρηση:
Για τους δεκαδικούς αριθμούς χρησιμοποιήστε την τελεία ως υποδιαστολή. Για παράδειγμα γράφουμε: 17.6
Ειδικά μαθήματα:
Για τα ειδικά μαθήματα του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου, όπως και για την Αρμονία και τον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, ο βαθμός που πρέπει να καταχωρήσετε στην παρακάτω φόρμα είναι ο Μέσος Όρος των βαθμών στα δύο μαθήματα, στην εικοσάβαθμη κλίμακα με ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων.
Υπολογίστε ΕΔΩ τα μόρια που συγκεντρώνετε
Dikaiologitika.gr