Την περαιτέρω στήριξη του πρωτογενούς τομέα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του παρατεταμένου καύσωνα του φετινού καλοκαιριού και της ξηρασίας, ζήτησε με παρέμβασή της στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Βουλευτής Ηλείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας, με άμεσο αντίκτυπο στην αγροτική παραγωγή και το εισόδημα των παραγωγών, καθώς τα αγροτικά προϊόντα, η σταφίδα, τα καρπούζια, τα πιπέρια, οι τομάτες, οι πατάτες αλλά και τα ελαιόδενδρα, υπέστησαν ζημιές.
Σε επικοινωνία της με το Υπουργείο, η Δρ. Αυγερινοπούλου επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης είναι ιδιαίτερα εμφανή στον πρωτογενή τομέα ενώ αν συνυπολογίσει κανείς στην ανομβρία και τις υψηλές θερμοκρασίες, το κόστος παραγωγής και τις ασθένειες, οι επιπτώσεις στο
αγροτικό εισόδημα είναι πολύ μεγάλες.
Η Ηλεία Βουλευτής ζήτησε να εξετασθεί το κούρεμα ή και η κατά περίπτωση κατάργηση του ελάχιστου πλαφόν για τα προϊόντα που πλήττονται, ώστε οι παραγωγοί να μην χάσουν λόγω μειωμένων αποδόσεων τις ειδικές ενισχύσεις. Όπως τόνισε, με τις υπάρχουσες συνθήκες υφίσταται πλέον υψηλός κίνδυνος πολλοί παραγωγοί να απολέσουν την ενίσχυση, ζητώντας από το Υπουργείο να λάβει μέτρα ανακούφισης που είναι απαραίτητα, χαρακτηρίζοντας την ανάγκη αναπροσαρμογής των ελάχιστων ορίων ως άμεση και επιτακτική.
Παράλληλα, έθεσε το θέμα του πλαφόν που ισχύει για τις αποζημιώσεις των αγροτών από τον ΕΛΓΑ, για ζημιές που έχουν υποστεί στις καλλιέργειές. Το συνολικό ανώτατο όριο αποζημίωσης έχει οριστεί στις 70.000 ευρώ κατ’ έτος και ανά δικαιούχο για όλες τις καλλιέργειες, ωστόσο με τις σημερινές συνθήκες που οι ζημίες είναι εκτεταμένες, το ποσό αυτό δεν επαρκεί για να συνεχίσουν οι αγρότες να καλλιεργούν και να μην χαθεί ο κόπος τους.