Υλικά συνταγής
- 2 κιλά διάφορα πετρόψαρα (στείρες, ροφό, χάνους , μπουκανάρες, πετραχυλούδες, σκορπίδια)
- 3 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 2 καρότα, σε ροδέλες
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες
- 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
- Λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε καλά τα ψάρια.
Για να ψηθούν όλα μαζί τα βάζουμε ανακατεμένα: Μια στρώση πατάτες, μια στρώση ψάρια κι έπειτα τα κρεμμύδια, τα καρότα και τέλος από πάνω τις ντομάτες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τόσο νερό όσο να σκεπάζει ίσα-ίσα τα ψάρια.
Τα ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου και πάντα με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.
Τέλος προσθέτουμε το λεμόνι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε μετά από 10 λεπτά.
Η κακαβιά είναι έτοιμη.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Δεν ανακατεύουμε ποτέ την κατσαρόλα με τη σούπα και γενικά τις ψαρόσουπες. Πάντα ανακινούμε από τα χερούλια για να μη διαλυθούν τα ψάρια.