Η εφαρμογή εικονικής περιήγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας μέσω της πλατφόρμας Matterport, είναι προσβάσιμη μέσω διαδικτύου από υπολογιστές, έξυπνα κινητά τηλέφωνα και μάσκες εικονικής πραγματικότητας αφού ο χρήστης επισκεφθεί την ιστοσελίδα του μουσείου: https://shorturl.at/CHRT7 .
Η εφαρμογή με την μοναδική τεχνολογία τρισδιάστατης καταγραφής αντιγράφει τον φυσικό χώρο και τις αίθουσες του μουσείου και δημιουργεί το ακριβές ψηφιακό τους δίδυμο. Ο χρήστης της ψηφιακής εφαρμογής, περιηγείται κατά βούληση ως εικονικός επισκέπτης του μουσείου τις ψηφιοποιημένες αίθουσες, βλέπει τα εκθέματα όπως ακριβώς εκτίθενται στις προθήκες ή και εκτός αυτών, και γνωρίζει την ιστορία του πανελλήνιου ιερού της Ολυμπίας, από τα προϊστορικά ως τα υστερορρωμαϊκά χρόνια.
Μπορεί να εστιάσει σε επιλεγμένα εκθέματα και να βρει πληροφορίες, εικόνες και κείμενα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα που θα του διεγείρουν συναισθήματα και θα τον βοηθήσουν να κατανοήσει το ρόλο που διαδραμάτισε η Ολυμπία σε όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας. Το εποπτικό υλικό και τα κείμενα είναι επιμέλειας και συγγραφής του επιστημονικού προσωπικού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας https://ilia-olympia.org/ .
H εφαρμογή είναι αποτέλεσμα της Πολιτιστικής Χορηγίας σε είδος της εταιρείας PostScriptum προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και της μεταξύ τους αγαστής συνεργασίας. Το έργο υλοποιήθηκε έπειτα από θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και την κατάρτιση σχετικής Σύμβασης Πολιτιστικής Χορηγίας (Ν. 3525/2007 – ΦΕΚ/16/Α/26-01-2007).
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δρ Ερωφίλη Ίρις Κόλλια, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αρχαιολόγος, ΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Διονύσιος Κλωνάρης, Αρχαιολόγος, ΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: PostScriptum – https://www.postscriptum.gr/ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Κώστας Κωνσταντινίδης – Βασίλης Ζαϊρές ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ: Δημήτρης Αθανασιάδης