Σε άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση για το ενδεχόμενο κλεισίματος της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο, προχώρησε ο Διονύσης Καλαματιανός. Ο Ηλείος Βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζει προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, την έκδηλη ανησυχία που υφίσταται στον Δήμο Πύργου για την ενδεχόμενη κατάργηση της ανωτέρω Σχολής, ζητώντας από την ηγεσία του αρμοδίου Υπουργείου να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.
Σε δήλωσή του, ο Διονύσης Καλαματιανός αναφέρει:
«Όπως πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και η κυβέρνηση σχεδιάζουν το κλείσιμο της ΣΕΤΤΗΛ. Μιας Σχολής, η οποία είναι μοναδική στην Ελλάδα, στην εκπαίδευση Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, στην ειδικότητα του Τεχνίτη Τηλεπικοινωνίας, αλλά και άλλων συναφών ειδικοτήτων. Επιπλέον, εκεί πραγματοποιείται και μετεκπαίδευση στελεχών του Τεχνικού Σώματος. Η προσφορά της Σχολής επεκτείνεται και στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, καθώς συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, ενισχύοντας τα σχέδια πρόληψης πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο.
Συνεπώς, το κλείσιμο ή η μεταφορά της ΣΕΤΤΗΛ θα αποτελέσει ακόμη ένα πλήγμα στον νομό Ηλείας. Η Σχολή λειτουργεί στον Πύργο πάνω από 50 χρόνια, αποτελώντας κομμάτι της ζωντανής ιστορίας του τόπου μας. Επομένως, το τέλος της λειτουργίας της θα έρθει να προστεθεί στις απανωτές απώλειες που δέχεται ο νομός από το καλοκαίρι του 2019 έως και σήμερα. Με κυβερνητική επιλογή και απόφαση, έκλεισαν τα πανεπιστημιακά τμήματα της Μουσειολογίας και της Γεωπονίας που λειτουργούσαν, ενώ ανεστάλη η έναρξη λειτουργίας του θεσμοθετημένου ΤΕΦΑΑ στον Πύργο. Ο αυτοκινητόδρομος «Πάτρα-Πύργος», έχει χρηματοδοτηθεί από το 2018 και αντί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023 όπως προβλεπόταν, περιμένουμε ακόμη να παραδοθεί, με ακριβότερο κόστος κατασκευής, με διόδια και με αποζημιώσεις σε εργολάβους. Επίσης, κρίσιμα έργα υποδομών όπως ο εκσυγχρονισμός του φράγματος Πηνειού και η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης έχουν καθυστερήσει να ξεκινήσουν 5,5 χρόνια, ενώ για την κατασκευή σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου, τη συνολική υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου στην Ηλεία και τον εκσυγχρονισμό του φράγματος Αλφειού δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη. Μέσα σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις δημόσιες δομές υγείας του τόπου μας, που υποφέρουν από την υποστελέχωση σε γιατρούς και νοσηλευτές.
Τώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο και στη ΣΕΤΤΗΛ. Την καλούμε να μην προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση, αντίθετα, πρέπει να μεριμνήσει για τη στήριξη και την αναβάθμιση του μοναδικού εκπαιδευτικού αντικειμένου που υπηρετεί. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται ενίσχυση με εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, σε συνδυασμό με τα απαραίτητα εκπαιδευτικά μέσα και την άρτια υλικοτεχνική υποδομή. Η Ηλεία δεν αντέχει άλλες απώλειες, αλλά απαιτεί την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανασυγκρότησής της».