Οι νοικοκυρές έβαλαν την κουτάλα του μαγειρέματος μες στο συρτάρι και έβγαλαν το κουταλάκι του γλυκού. Μη σας πω ότι κάποιες επέλεξαν ακόμη και να ψεκάζουν το φαγητό με ελαιόλαδο για οικονομία. Μπορεί στο παρελθόν να ήμασταν συνηθισμένοι στην βουτιά του ψωμιού στο πιάτο, με την χωριάτικη να παρομοιάζεται με σούπα, αλλά τα τελευταία χρόνια οι συνήθειες άλλαξαν.
Στα περισσότερα εστιατόρια πλέον το λάδι δίνεται ξεχωριστά σε ένα μικρό μπουκαλάκι και κάποιες φορές χρεώνεται. Η βάση της διατροφής των ελλήνων είναι πλέον είδος υπό εξαφάνιση. Μέσα σε δύο χρόνια η τιμή του ελαιόλαδου ανέβηκε 300%. Εξωφρενικό αλλά είναι η αλήθεια.
Σίγουρα, όμως, οι αριθμοί έφτασαν τόσο ψηλά που είναι πιθανόν η τιμή του λίτρου να πέσει ακόμη και 3€. Όπως και να ´χει πολλά νοικοκυριά προσαρμόστηκαν στην νέα πραγματικότητα και επιλέγουν να είναι φειδωλοί στο λάδι πάρα ανοιχτοχέρηδες στο πορτοφόλι.
aftodioikisi.gr