ΥΛΙΚΑ
Ένα ζυμαρακι για πίτα απλό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ
700 γραμ γάλα ,70 γραμ σιμιγδάλι ψιλο ,100 γραμ ζαχαρη ,μισό λοβό βανίλιας ,η βανίλια απλή ,2 κρόκους αυγων 50 γραμ βουτυρο αγελαδινό 100 γραμ βουτυρο αγελαδος για την επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί Μόλις πάρει βράσει ελαφρα ριχνουμε την ζαχαρη την βανίλια κ το σιμιγδαλι Ανακατεουμε ζωηρά μέχρι να δέσει Αποσύρουμε κ ριχνουμε 50 γραμ βουτυρο αγελαδινό
Ανοιγουμε ωραίο φυλλο και ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ καλά Σουρώνουμε το φυλλο από επάνω κ από κάτω προς το κέντρο Τοποθετουμε την κρεμα σε κορνε και βάζουμε σε τρία σημεία Σκεπάζουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια γυρίζουμε από την άλλη πλευρά κ τοποθετουμε σε λαδοκολλα
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ κ ψηνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 -25 λεπτά Συνήθως τα σερβίρουμε με αχνη κ κανελα ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ την πολύ ζαχαρη ,,όμως σήμερα τα έκανα σαν μικρά γαλακτομπουρεκα με ελαφρύ σιρόπι
Τα πέρασα μια φορά δ τα άφησα πολύ να τραβήξουν σιρόπι