20′ προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20′
Υλικά
Μερίδες: 4-5
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα φουρνιστά λαδερά φασολάκια με όλα τα υλικά από την αρχή στο ταψί προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί με διαστάσεις περίπου 25 x 35 εκ. ή σε ένα στρογγυλό με διάμετρο 26-28 εκ., προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας για 4-5 λεπτά, πιέζοντας και στύβοντας τα ώστε να βγάλουν τα υγρά τους, τα οποία θα είναι και τα μοναδικά του φαγητού, αφού δεν θα προσθέσουμε καθόλου νερό – το φαγητό θα ψηθεί με τα ζουμάκια αυτά και με το άφθονο ελαιόλαδο.
- Τα στρώνουμε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί και το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο, σφικτά.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε προσεκτικά το ταψί και ψήνουμε για άλλα 15-25 λεπτά, μέχρι τα υλικά να ροδίσουν ελαφρώς.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει. Ιδανικά, το σερβίρουμε την επόμενη ημέρα.
gastronomos.gr