Μεγάλη εμφάνιση από τον Φιλαθλητικό στην Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Η ομάδα της πόλης μας παρά τις αντιξοότητες κατάφερε να αποκομίσει 5 πανελλήνια μετάλλια ενώ στις λεπτομέρειες της ξέφυγαν άλλα 3 , ενώ κάποιοι αθλητές της είχαν και καλά πλασαρίσματα στα ταμπλώ.
Ξεχωρίζει το ασημένιο μετάλλιο της Χαράς Βλαχαντωνη στα 19άρια που με περίσσια δύναμη και παρότι την αποχή από τις προπονήσεις φέτος λόγω διαβάσματος για τις πανελλήνιες , κατάφερε ένα άθλο. Ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου ενώ ξεκάθαρα θα μπορούσε να πάρει και τον τελικό αν δεν ξέμενε από δυνάμεις. Η πρωταθλήτρια του συλλόγου έδειξε ότι σε μια δύσκολη χρονιά για αυτή, κρατιέται σε υψηλό επίπεδο ενα ταυτόχρονα με την παρουσία της εκεί στηρίζει το σωματείο. Επειτα, μια άλλη Χαρά, η Χαρά Πετροπούλου έκανε και φέτος την υπέρβαση, βγήκε η δουλειά που έχει κάνει όλη την χρονιά, και παιζοντας με πάθος έδειξε ότι είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ για το ελληνικό μπαντμιντον και τον Φιλαθλητικό ειδικότερα. αφού στο μονό κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση χάνοντας στον ημιτελικό στις λεπτομέρειες.
Εξαιρετική εμφάνιση παρά την δύσκολη κλήρωση, και πιστοποίηση της ποιότητας του ως αθλητής έδειξε και ο Χάρης Κουρκούτας που το Σάββατο των αγώνων βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση και έφτασε ως το χάλκινο μετάλλιο. Ο πρωταθλητής πριν 2 χρόνια στα 13άρια κατοχυρώθηκε στην ελίτ της κατηγορίας του και σίγουρα έδειξε σε όλους ότι με αυτήν την εμφάνιση μπορούσε και κάτι παραπάνω. Ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος ξετύλιξε το ταλέντο του παίζοντας με σθένος και μυαλό αλλά στις λεπτομέρειες έχασε ένα μετάλλιο στο μονό που όμως ήρθε στο διπλό με συμπαίκτη τον Χάρη Κουρκούτα με τον οποίο συνέθεσαν ένα καλό διδυμο στην κατηγορία.
Ο Τίτος Αντύπας έκανε ένα καλό τουρνουά, ξεδιπλώνοντας πτυχές της τεχνικής του, παίζοντας εξαιρετικα στο μονό αλλά στο μεικτό με ζευγάρι την Χαρά Πετροπούλου ήρθε η διάκριση, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η 8άδα των Βασιλική Λιάτου με Ζωή Λαζαροπούλου που αγωνιζόμενες για πρώτη φορα σε αγώνες τέτοιου επιπέδου έχασαν οριακά ένα μετάλλιο που θα τους έδινε άλλη ώθηση για την συνέχεια όμως πιστοποίησαν την δυναμική τους. Ακόμη σημαντική διάκριση ήταν και η 8άδα του ζευγαριού στο μεικτό στα 19αρια που συνέθεσαν οι Φώτης Λεβέντης με την Χαρά Βλαχαντώνη που για λίγο και στο 3ο σετ δεν κατάφεραν να πάρουν ένα μετάλλιο σε αυτό το αγώνισμα. Εδειξαν πάντως ότι συγκαταλέγονται στην ελίτ του αθλήματος.
Πολύ καλή παρουσία είχαν όμως και τα υπόλοιπα παιδιά που στελέχωσαν την αποστολή για αυτό το πανελλήνιο που άλλα περισσότερο, άλλα λιγότερο έκαναν καλή εμφάνιση και δεδομένου την καλής ή κακής κλήρωσης που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι ή αθλητής, έφεραν το πιο δυνατό αποτέλεσμα. Την υπόλοιπη αποστολή του Φιλαθλητικού σε αυτό το πανελλήνιο συμπλήρωναν οι: Φιλιππος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Σκυλλάκος, Τυλιγάδας Σπύρος, Κρεκουκιώτης Θανάσης, Τράντας Αντώνης, Φλέσσας Πάρης, Σταματόπουλος Τάκης, Γκούντουβα Άννα, Ιωάννα Γιατρά, Σάκης Αντύπας, Κώστας Καράμπαλης, Χρήστος Τυλιγάδας και Ασπασία Σκυλλάκου. Επόμενο τουρνουά, το Πανελλήνιο ου Πύργου που θα αφορά τις κατηγορίες U17 και Ανδρών Γυναικών.