Με μεγάλο ενδιαφέρον υποδέχτηκαν οι αναγνώστες το πολυδιαφημισμένο βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι.
Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία από το πρωί ουρές σχηματίζονται στα βιβλιοπωλεία για την προμήθεια των απομνημονευμάτων του “εφεδρικού” πρίγκιπα.
Ειδικότερα, οι Βρετανοί από τα ξημερώματα στήθηκαν έξω από τα βιβλιοπωλεία σε πολλές πόλεις της χώρας, με πρώτο το Λονδίνο.
Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει αν όντως ήθελαν να αγοράσουν πρώτοι το βιβλίο ή ήξεραν ότι θα υπάρξει συνωστισμός με το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων. Το μόνο που είναι σίγουρο πάντων ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο επικρατεί… φρενίτιδα με το «Spare».
Με μεγάλο ενδιαφέρον υποδέχτηκαν οι αναγνώστες το πολυδιαφημισμένο βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι.
Να σημειωθεί ότι πριν από τον θάνατο της μητέρας του, ο 12χρονος πρίγκιπας Χάρι ήταν γνωστός ως ο ανέμελος, ο πάντα χαρούμενος και χαριτωμένα ζωηρός μικρός αδελφός. Η θλίψη όμως άλλαξε τα πάντα.
Ο νεαρός Χάρι δυσκολεύτηκε στο σχολείο, αναμετρήθηκε με τον κίνδυνο και τη μοναξιά και ενώ δεν σταμάτησε να κατηγορεί τον Τύπο για τον άδικο χαμό της πριγκίπισσας Νταϊάνα.
Στα 21 του κατατάχθηκε στον βρετανικό στρατό. Η πειθαρχία τού έδωσε το σθένος, το οποίο χρειαζόταν, ενώ δύο πολεμικές αποστολές τον έκαναν ήρωα στην πατρίδα του. Τότε επίσης άρχισε να νιώθει πιο χαμένος από ποτέ, υποφέροντας από μετατραυματικό στρες και κρίσεις πανικού. Και, πάνω απ’ όλα, δεν μπορούσε να βρει την αληθινή αγάπη.
Και τότε γνώρισε τη Μέγκαν. Ολόκληρος ο κόσμος παρασύρθηκε από το κινηματογραφικό ρομάντζο του ζευγαριού και χάρηκε με τον παραμυθένιο γάμο. Ωστόσο, από την αρχή, ο Χάρι και η Μέγκαν δέχθηκαν την επίθεση του Τύπου. Βλέποντας τη σύζυγό του να υποφέρει, προσπαθώντας να αποτρέψει την επανάληψη της ιστορίας και επίσης τραγωδίας, κατέληξε πως ο μόνος τρόπος ήταν να εγκαταλείψει την πατρίδα του. Στα βάθη των αιώνων, η «απόρριψη» της βασιλικής οικογένειας αποτελεί μια θαρραλέα πράξη που λίγοι έχουν τολμήσει, ιστορικά. Στην πραγματικότητα, ο τελευταίος άνθρωπος που το έκανε ήταν η μητέρα του…
Η «Ρεζέρβα» κυκλοφορεί σε Ελλάδα και Κύπρο από τις Εκδόσεις Πεδίο. Το βιβλίο των 480 σελίδων κυκλοφορεί ταυτόχρονα σε 16 γλώσσες σε ολόκληρο τον κόσμο. Τη μετάφραση της ελληνικής έκδοσης έχουν κάνει οι: Γιώργος Μπαρουξής, Χρήστος Μπαρουξής, Βαγγέλης Γιαννίσης.