Οι λουκουμάδες είναι ένα αγαπημένο σνακ που τρώμε συνήθως έξω καθώς η παρασκευή του είναι λίγο απαιτητική και δεν ενδείκνυται για όσους δεν αγαπούν πολύ το τηγάνισμα. Ωστόσο, αν αγαπάτε τους λουκουμάδες, αξίζει να τους φτιάξετε στο σπίτι όταν έχετε χρόνο και διάθεση, μόνοι ή με παρέα (κυρίως με παρέα!), με αφορμή ένα κάλεσμα για πρωινό, brunch ή και απογευματινό!
Λουκουμάδες με μέλι και σουσάμι
Οι κλασικοί λουκουμάδες με ένα μικρό “twist”, την προσθήκη στο μίγμα σιροπιού αγαύης -ένα από τα πιο υγιεινά φυσικά γλυκαντικά.
Λουκουμάδες με άρωμα πορτοκάλι
Λουκουμάδες, που μυρίζουν πορτοκάλι, είναι ολοστρόγγυλοι και συνοδεύουν με τη μελένια γλύκα τους τις μέρες της Αποκριάς.
Οι πιο τραγανοί λουκουμάδες με μέλι
Ένα κλασικό κι αγαπημένο γλύκισμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Η ζύμη τους χρειάζεται λίγο χρόνο για να γίνει αλλά αξίζει την αναμονή γιατί γίνονται απίστευτα τραγανοί ακόμη κι αν μείνουν αρκετή ώρα.
Γιορτινοί λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα
Τα «γλυκά όνειρα» της γιορτινής κουζίνας των Πορτογάλων είναι ένα τυπικό γλυκό, που πάντα σερβίρεται στις γιορτές. Μπορεί να θυμίζουν λουκουμάδες, αλλά ουσιαστικά είναι μια ζύμη για σου, που θυμίζει ντόνατ, αλλά σε κάθε μπουκιά αναθεωρείς!
Λουκουμάδες γεμιστοί με σοκολάτα
Λουκουμάδες, ένα γλυκό που αγαπάει όλη η Ελλάδα. Ετοιμάζουμε σπιτικούς, λαχταριστούς λουκουμάδες, τους γεμίζουμε με σοκολάτα και τους σερβίρουμε με μέλι και λιωμένη σοκολάτα. Σίγουρα όλοι θα τρέξουν για δεύτερη μερίδα.
Λουκουμάδες με γιαούρτι
Ποιος δεν υποκύπτει στη γλύκα του λουκουμά σε όποια εκδοχή και αν βρεθεί μπροστά του; Δοκιμάστε τους με γιαούρτι και σίγουρα θα τους φτιάξετε ξανά πολλές φορές…
Λουκουμάδες με μυζήθρα και άχνη ζάχαρη
Μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής, με την προσθήκη μυζήθρας και κρέμας γάλακτος. Το αποτέλεσμα είναι και πάλι γλυκό, ενώ αντί για μέλι τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Αφράτα ντόνατς με ζάχαρη άχνη
Ντόνατς είναι στην ελληνιστί οι δικοί μας λουκουμάδες. Όπως και να τους πείτε όμως ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και θα μας θυμηθείτε.
Τσούρος, οι ισπανικοί λουκουμάδες
Οι διάσημοι λουκουμάδες της Ισπανίας ξεχωρίζουν για το μακρόστενο σχήμα τους και την πολύ νόστιμη γεύση τους. Συνοδεύονται απαραιτήτως από σοκολάτα -ιδανικά ζεστή-, για ατελείωτες βούτες.
Zeppole: O λουκουμάς αλά ιταλικά
Στην Ιταλία, συνηθίζουν να τους καταναλώνουν γενναία πασπαλισμένους με ζάχαρη άχνη ή μαζί με κρέμα κάσταρντ και γλυκό κεράσι. Οι πασπαλισμένοι με την άχνη είναι λείοι και ολοστρόγγυλοι, ενώ εκείνοι με την κρέμα τηγανίζονται μέσα από κορνέ, και έχουν παρόμοιο σχήμα με τη γαρνιτούρα τους.
Και δυο αλμυρές συνταγές:
Αλμυροί λουκουμάδες με φέτα και θυμαρίσιο μέλι
Αυτοί οι αλμυροί λουκουμάδες έχουν φέτα, θυμαρίσιο μέλι και ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα. Αποτελούν καλή πρόταση και για πρωινό.
Φτιάχνουμε τραγανούς λουκουμάδες με μυζήθρα
Αλμυροί λουκουμάδες με σαλάμι και μετσοβόνε
Εδώ θα χρειαστεί να τηγανίσετε λίγο πριν καθίσετε στο τραπέζι, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Η διαδικασία έχει τις λεπτομέρειές της και είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείτε μια τεχνική.