Ποιος είπε ότι το ρυζόγαλο έχει μόνο μία εκδοχή; Εάν ανήκετε σε εκείνους που δεν το συμπάθησαν ποτέ ιδιαίτερα, ήρθε μάλλον η ώρα να αναθεωρήσετε! Ζεστό και πασπαλισμένο με μπόλικη κανέλα- για τους φαν του πικάντικου αυτού μπαχαρικού- θυμίζει πάντα κάτι από «σπίτι». Οι οπαδοί του ρυζόγαλου το λατρεύουν για την πλούσια, κρεμώδη υφή και τη γαλατένια του γεύση και μάλιστα το απολαμβάνουν τόσο ζεστό τον χειμώνα όσο και κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο, τις μέρες του καλοκαιριού.
Δείτε παρακάτω τις συνταγές:
Κλασικό ρυζόγαλο
Κλασική κι αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων και μια εύκολη λύση όταν θέλετε ένα σπιτικό γλυκάκι στα γρήγορα.
Ρυζόγαλο με άρωμα πορτοκαλιού
Εδώ το ρυζόγαλο, ίσως στην πιο γλυκιά και μαμαδίστικη εκδοχή του: με φρέσκο αλλά και ζαχαρούχο γάλα, άνθος αραβοσίτου βανίλια, μυρωδάτες φλούδες από εσπεριδοειδή και έξτρα ποσότητα κανέλας!
Ρυζόγαλο με μέλι και ταχίνι
Το ρυζόγαλο είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα όλης της οικογένειας. Σε αυτή τη συνταγή αντικαθιστούμε τη ζάχαρη με μέλι και προσθέτουμε ταχίνι που του δίνει ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση.
Αυτοκρατορικό ρυζόγαλο
Πραγματική «μεταμόρφωση» της απλοϊκής συνταγής του κλασικού ρυζόγαλου, με φρουί γλασέ, ρούμι και κρέμα γάλακτος.
Ρυζόγαλο σοκολάτα με κάστανα
Το κρεμώδες γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων σε μια σοκολατένια παραλλαγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Ρυζόγαλο φούρνου με μέλι και άρωμα πορτοκαλιού
Μία διαφορετική συνταγή για ρυζόγαλο, με μέλι αντί για ζάχαρη, που ψήνεται στο φούρνο και αποκτάει λαχταριστή ροδοκόκκινη κρούστα.
Ρυζόγαλο με ποσαρισμένες σταφίδες και κανέλα
Μια άκρως νόστιμη και γιορτινή εκδοχή! Το κλασικό ρυζόγαλο γαρνίρεται με σταφίδες βρασμένες με ρούμι και μπαχαρικά.
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Φυσικά και το ρυζόγαλο έχει τη νηστίσιμη εκδοχή του. Εμείς το φτιάχνουμε με γάλα καρύδας και το αρωματίζουμε με κανέλα και τζίντζερ.