10′ προετοιμασία
40′ βράσιμο
Σύνολο: 50′
Υλικά
Διαδικασία
- Για τη μαρμελάδα, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από την κουβερτούρα, και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση το μείγμα.
- Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στη μέση, έτσι ώστε να μη βράζει πολύ έντονα το μείγμα, και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας συχνά, για να μην κολλήσουν τα σύκα στον πάτο.
- Σταδιακά τα σύκα θα διαλυθούν μέσα σε ένα πυκνό σιρόπι. Κάποια κομμάτια, όμως, μπορεί να παραμείνουν. Μόλις δέσει η μαρμελάδα (μετά από περίπου 20-30 λεπτά), ρίχνουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας, σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να λιώσουν και η μαρμελάδα να γίνει σοκολατένια, και αποσύρουμε.
- Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και γεμίζουμε βάζα.
gastronomos.gr