Έχοντας ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος, με τις ομάδες να βρίσκονται για μεγάλο διάστημα σε διαρκή περίοδο προετοιμασίας, αλλά και θα χρειαστεί να περιμένουν κι άλλο για την πρώτη σέντρα και συγκεκριμένα μετά και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των ομάδων που συμμετέχουν στην Γ’ Εθνική την Κυριακή (23/10) το μεσημέρι.
Τη διαβούλευση αυτή, άνοιξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ (και πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαίας) Άγγελος Δανιήλ, ο οποίος στην αρχική του τοποθέτηση, εισηγήθηκε για φέτος και για τελευταία φορά, να διεξαχθεί το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής σε 6 Ομίλους. Κάτι που θα εξυπηρετούσε πλέον, τόσο σε επίπεδο προγραμματισμού καθώς η έναρξη έχει καθυστερήσει πολύ και οι 4 Όμιλοι θα χρειάζονταν περίπου 34 αγωνιστικές αλλά και τις 8 από αυτές εμβόλιμες σε ημέρα Τετάρτη, όσο και στην μείωση του κόστους με λιγότερες μετακινήσεις κ.τ.λ., για τις ομάδες που έως τώρα έχουν τα έξοδα να τρέχουν και απλά να περιορίζονται στην διεξαγωγή κάποιων φιλικών. Στο σενάριο αυτό είχαμε αναφερθεί εκτενώς και στα αμέσως προηγούμενα ρεπορτάζ μας, ακόμα κι όταν η ΕΠΟ έβγαλε ξανά την Προκήρυξη πρωταθλήματος με 4 ομίλους…
Επίσης ανέφερε ο Άγγελος Δανιήλ πως πλέον πρόθεση της ΕΠΟ είναι να ξεκινήσει η διοργάνωση στις 13 Νοεμβρίου. Έχοντας ενδιάμεσα και την εκκρεμότητα του Πανδραμαϊκού, που έκανε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της ΕΠΟ να προβιβάσει τον Ηρακλή Λάρισας.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πλειοψηφία των ομάδων τάσσεται υπέρ των 6 Ομίλων. Αν και υπήρξαν κι αρκετές που ανέφεραν πως επιθυμούν να παραμείνει ως έχει η Προκήρυξη και το πρωτάθλημα να γίνει με 4 Ομίλους (με επιχειρήματα τους πως με 4 Ομίλους δεν θα γίνουν λίγα ματς, ενώ θα βοηθήσει και την ΕΠΟ που θέλει στον προγραμματισμό της να μειωθούν οι ομάδες της Κατηγορίας). Στην πορεία της συζήτησης, αυτές συντάχθηκαν και με εναλλακτική πρόταση για 5 Ομίλους. Που πλέον έχει κι αυτή αρκετές πιθανότητες.
Ακόμα, όλοι ανέφεραν πως για την έναρξη θα ήθελαν να γίνει το συντομότερο. Ενώ επίσης όλοι έθεσαν και το θέμα των εξοδολογίων των αγώνων, ζητώντας οι ορισμοί να είναι με διαιτητές από κοντινότερους προορισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν περίπου 40 ομάδες (από τις 70 που με τα τωρινά δεδομένα έχουν δηλώσει στην Κατηγορία) και οι 38 ομάδες τοποθετήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη, με τις 16 από αυτές να είναι υπέρ των 4 Ομίλων και τις 22 να προτιμούν 6 Ομίλους. Από τις ηλειακές ομάδες, μετείχε και τοποθετήθηκε ο Αίας Γαστούνης υπέρ των 6 Ομίλων, ενώ ο Πανηλειακός που επίσης μετείχε, γνωστοποίησε επιγραμματικά δια μέσου του προέδρου Κ. Ντάβαρη πως έχει κι αυτός παρόμοια θέση.
Η συνέχεια και οι Όμιλοι
– Πλέον η ΕΠΟ αναμένεται πως θα προχωρήσει με 6 Ομίλους (με αρκετές πιθανότητες πλέον για 5 τελικά, ενώ ελαχιστοποιήθηκαν ή και λιγότερο οι πιθανότητες για 4) και τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις, όπως κι ο καταρτισμός τους.
– Σε ότι αφορά τον καταρτισμό των Ομίλων υπενθυμίζεται πως έχει το δικό του μεγάλο “μαγείρεμα”! Τα τελευταία χρόνια π.χ. έχει γίνει κάποιες φορές ακόμα και το ίδιο πρωί πριν την κλήρωση (!), και μετά από μεγάλη μάχη “στρατοπέδων” για το που θα τοποθετηθούν συγκεκριμένες ομάδες, και με οριακού αποτελέσματος τελική ψηφοφορία κι από την ολομέλεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ! Κι αφού προηγούνται – όπως και φέτος τέτοια εποχή – στο παρασκήνιο αλλεπάλληλες ανακατατάξεις και προσθαφαιρέσεις στα προσχέδια των Ομίλων …
* Αν τελικά οι Όμιλοι είναι 6, ή και 5, τότε αυτός που θα συμμετέχουν οι δύο ηλειακές ομάδες (Πανηλειακός και Αίας Γαστούνης), πιθανόν να έχει και τις λοιπές ομάδες της Πελοποννήσου (6: ΑΟ Διαβολιτσίου, ΑΠΣ Πάτραι, Πανγυθεατικός, Παναργειακός, Ερμιονίδα, Φοίνικας Ν.Επιδαύρου, ενώ αποχώρησε οικειοθελώς για την Α’ Λακωνίας ο Αστέρας Βλαχιώτη), της Αιτωλοακαρνανίας (2: Ναυπακτιακός, Παναγρινιακός), της Ζακύνθου (1) αλλά και πιθανόν 1 ή 2 από την Αττική (όπου λόγος γίνεται για τον ισχυρό και με ξεκάθαρο στόχο πρωταθλητισμού Πανελευσινιακό, και μαζί μπορεί να έρθει κι ο Βύζας Μεγάρων), κι ίσως και μια – δυο ακόμα από ευρύτερα (ίσως από βορειότερα, π.χ. Τηλυκράτης Λευκάδας, ενώ ο Αχέρων Καναλακίου Πρέβεζας είναι υπό διάλυση μετά την αποχώρηση της προηγούμενης διοίκησης!) …
* Αν τελικά οι Όμιλοι ήταν 4, τότε ο ένας του Νότου – που στον έναν από τους δυο αυτούς θα συμμετείχαν οι δύο ηλειακές ομάδες Πανηλειακός και Αίας Γαστούνης – πιθανόν θα είχε μέσα τις μισές από τις ομάδες του λεκανοπεδίου Αττικής κι ο άλλος του Νότου τις άλλες μισές από αυτές. Αυτές συνολικά (μετά και τον προβιβασμό Ηλιούπολης και ΠΑΟ Ρουφ στη Σούπερ Λιγκα 2 καλύπτοντας τα κενά των Εργοτέλη και Ξάνθης που αποχώρησαν) είναι οι εξής 12: Πανελευσινιακός, Φωστήρας, Άγ. Ιερόθεος, Εθνικός Πειραιώς, Θύελλα Ραφήνας, Κερατσίνι, Πανιώνιος, ΑΕ Μοσχάτου, Αγ. Παρασκευή, Βύζας Μεγάρων, Άρης Πετρούπολης, Μαρκό.
Στην ίδια περίπτωση, των 4 Ομίλων δηλαδή, ο ένας του Νότου πιθανότατα θα είχε και τις ομάδες του Αιγαίου (5: ΑΣ Σαντορίνης, ΑΕ Μυκόνου, Αιολικός Μυτιλήνης, ΑΟ Πυλίου Κω, Ιάλυσος Ρόδου), κι ο άλλος του Νότου τις ομάδες της Κρήτης (5: Άγιος Νικόλαος, Πόρος, Γιούχτας, Αλμυρός Γαζίου, ΑΟ Τυμπακίου).
- Αναμονής συνέχειας λοιπόν, ειδικά για τη σέντρα που μεσολαβούν αρκετές μέρες ακόμα, όπως και για τον οριστικό καταρτισμό των Ομίλων από την ΕΠΟ. Συν τα απαραίτητα διαδικαστικά για τις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού (π.χ. στους 4 Ομίλους, ο πρώτος καθενός θα ανέβαινε απευθείας στη SL2 – Β’ Εθνική ενώ πλέον με άλλους δυο Ομίλους οι πρώτοι θα είναι έξι για τέσσερις θέσεις ανόδου, ή πέντε για τέσσερις θέσεις με άλλον έναν Όμιλο κ.τ.λ.) …