- 4-5 μεγάλα κολοκυθάκια
- 400 γρ κιμά χοιρινό
- 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 160 γρ κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
- 180 γρ κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
- 180 γρ πράσινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
- 120 γρ λευκό κρασί
- 20 γρ πελτέ τομάτας
- 400 γρ τομάτα κονκασέ
- 500 γρ ζωμό λαχανικών
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 50 γρ φρυγανιά
- 200 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
- 200 γρ φέτα
- Προθερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα λαδώνουμε τον κιμά με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα και φροντίζουμε να τον απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας. Καβουρδίζουμε πάρα πολύ καλά μέχρι ο κιμάς να έχει ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα για τουλάχιστον 10’-12’
- Αφαιρούμε προσωρινά τον κιμά από την κατσαρόλα. Αν έχουν μείνει λιπαρά από το κιμά στην κατσαρόλα δεν προσθέτουμε έξτρα ελαιόλαδο αλλιώς προσθέτουμε μία με δύο κουταλιές της σούπας, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 4 – 5 λεπτά. Επαναφέρουμε τον καβουρδισμένα κιμά, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας ανακατεύουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί και συνεχίζουμε με την ντομάτα κονκασέ και το ζωμό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Παράλληλα κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατα μήκος και με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρούμε τα σπόρια και δημιουργούμε χώρο για να τα γεμίσουμε με τον κιμά(σχήμα σαν μία βάρκα). Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί η πυρέξ και ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε με τον κιμά. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
- Ψήνουμε για περίπου 35’ λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τη τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 10’. Πολύ σημαντικό είναι το κολοκυθάκι να έχει μαλακώσει πριν βάλουμε τη μοτσαρέλα.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και τρίβουμε τη φέτα.