Πλατώ τυριών – αλλαντικών που χωρίς κόπο, εκτός των άλλων, θα …στολίσουν με πολύ ξεχωριστό τρόπο το γιορτινό τραπέζι δημιουργώντας ένα στεφάνι ή έλατο από τυριά και αλλαντικά.
Θα χρειαστείτε:
-Κλαδάκια ή φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου
-Ένα κίτρινο σκληρό – ημίσκληρο τυρί κομμένο σε τριγωνικές φέτες
-Τριγωνάκια μαλακού τυριού
-Φέτες σαλάμι
– Προσούτο, ζαμπόν, γαλοπούλα ή οποιοδήποτε αλλαντικό σε λωρίδες
– Ρόδι, καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς ή κάθε είδους μικρό και στρογγυλό κόκκινο καρπό
Ξεκινείστε δημιουργώντας δύο κύκλους με κλαδάκια ή φύλλα δεντρολίβανου, σε ένα ξύλο κοπής ή δίσκο
Τοποθετείστε στο κενό ανάμεσά τους τα τρίγωνα κίτρινου και λευκού τυριού εναλλάξ, ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα …αστεριού
Τοποθετείστε διπλωμένες τις φέτες σαλαμιού στο εσωτερικό μέρος και τις λωρίδες αλλαντικού επίσης διπλωμένες στην εξωτερική πλευρά.
Τοποθετείστε στο κενό ανάμεσά τους τα τρίγωνα κίτρινου και λευκού τυριού εναλλάξ, ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα …αστεριού
Τοποθετείστε διπλωμένες τις φέτες σαλαμιού στο εσωτερικό μέρος και τις λωρίδες αλλαντικού επίσης διπλωμένες στην εξωτερική πλευρά.
Σκορπίστε πάνω στο δεντρολίβανο το ρόδι ή όποιο άλλο κόκκινο υλικό χρησιμοποιήσετε.
Με παρόμοια υλικά και την προσθήκη κάποιων ακόμη κόκκινων και πράσινων στοιχείων πχ πράσινες ελιές, κόκκινα μικρά φρούτα κλπ μια τέτοια σύνθεση μπορεί να δημιουργηθεί σε σχήμα έλατου, σε ένα μακρόστενο ξύλο κοπής ή αντίστοιχου σχήματα πιατέλα
Απλώς τοποθετείστε τα υλικά σε διαδοχικές σειρές, χρησιμοποιώντας σκληρό τυρί κομμένο σε ακανόνιστα κομμάτια, έτσι που να δημιουργηθεί το σχήμα ενός …έλατου.
Μπορείτε να επιπλέον να προσθέσετε σε πλατώ αυτής της μορφής αστεράκια από χριστουγεννιάτικα μπισκότα ή και ψωμί ή μαλακό τυρί κομμένο με κουπ πατ μπισκότων σε σχήμα αστεριού.