Μια γιορτινή σαλάτα που συνδυάζει αρμονικά τα λαχανικά, το τυρί, τον τόνο και τα ζυμαρικά σε ένα γευστικό αλλά και πολύχρωμο αποτέλεσμα, διά χειρός του PizzaChefArgy, κατά κόσμο Νίκου Αργυρόπουλου.
Υλικά
500γρ ζυμαρικά
5 φέτες τυρί gouda (κομμένες σε κυβάκια)
5 φέτες ζαμπόν (κομμένες σε κυβάκια)
3 φύλλα μαρούλι (ψιλοκομμένο)
1 κονσέρβα τόνο
200γρ καλαμπόκι
200γρ μαγιονέζα
1 πιπεριά Φλωρίνης (κομμένη σε κυβάκια)
Αλάτι και Πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας (βίδες) όσο λέει η συσκευασία τους και τα κρυώνουμε με άφθονο κρύο νερό. Αφού βάλουμε τα ζυμαρικά μας σε ένα μπωλ προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα υλικά μας.
Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε την μαγιονέζα. Ανακατεύουμε επίσης καλά και βάζουμε ελάχιστο πιπέρι
Έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά.
Δείτε το σχετικό βίντεο:
* O Νίκος Αργυρόπουλος είναι Pizza Chef από το 2010 έως και σήμερα. Ξεκίνησε από την Ιταλία όπου έμαθε εκεί την τέχνη δουλεύοντας στην πιτσαρία Agliara στην Piazza Sannazzaro στην Νάπολη. Το πάθος και το μεράκι του για την πίτσα σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον που υπάρχει για νόστιμη σπιτική πίτσα σε αρκετά νοικοκυριά τον ώθησαν στη δημιουργία καναλιού στο YouTube που δίνει συμβουλές για επαγγελματική πίτσα στο σπίτι, παρουσιάζει συνταγές και συστήνει διάφορα είδη πίτσας που μπορούν να γίνουν από τον καθένα… Το κανάλι του στο YouTube, PizzaChefArgy, μετρά πάνω από 5.68 χιλιάδες συνδρομητές και ο λογαριασμός του στο Instagram ξεπερνά τους 7.000 followers με το ίδιο ακριβώς όνομα.