Αυτή η σούπα συνδυάζει μοναδικά δύο υλικά της εποχής την κολοκύθα και τα κάστανα. Το φίνο άρωμα του τσαγιού του βουνού της δίνει ξεχωριστή γευστική διάσταση.
Διαδικασία
Βήμα 1
Τεμαχίζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας, πασπαλίζουμε με αλάτι και τα ψήνουμε στο φούρνο, πάνω σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να μελώσει. Βράζουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε. Ψιλοκόβουμε το πράσο και το κρεμμύδι και καθαρίζουμε τη φλούδα του τζίντζερ.
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό – που να τα σκεπάζει, βράζουμε μαζί την κολοκύθα, τα κάστανα, το τζίντζερ και το σκόρδο. Βράζουμε έως ότου σπάσουν οι ίνες της κολοκύθας και λιώσουν αρκετά τα κάστανα. Προσθέτουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το brandy και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Θα το καταλάβετε στη μύτη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Με ένα μπίμερ πολτοποιούμε το μείγμα (αν δεν έχουμε, τότε απλώς αφαιρούμε το τζίντζερ).
Βήμα 4
Παίρνουμε τα κλωνάρια του τσαγιού και ανακατεύουμε καλά το μείγμα, αντί να χρησιμοποιήσουμε κουτάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι τα κλωνάρια μαλακώνουν.
Βήμα 5
Ρυθμίζουμε το αλάτι και το πιπέρι δοκιμάζοντας. Συνήθως ζητάει αρκετό αλάτι λόγω της γλύκας που βγάζει η κολοκύθα, το κάστανο, το πράσο και το κρεμμύδι. Αρτύζουμε με λίγο ξερό θυμάρι.
Βήμα 6
Σερβίρουμε προσθέτοντας ψημένα και χοντροκομμένα κάστανα, συμπληρώνουμε με σταγόνες ελαίου κολοκυθόσπορου και ολοκληρώνουμε με 2-3 μικρές κουταλιές άλειμμα κολοκυθόσπορου.