Ψάχνετε να βρείτε ένα νόστιμο επιδόρπιο για να κεράσετε τους καλεσμένους σας; Σας έχουμε τη λύση. Η πιο αφράτη καρυδόπιτα. Ζουμερή και σιροπιαστή. Δοκιμάστε την και δεν θα μείνει ούτε κομμάτι στο ταψί!
Υλικά συνταγής
Για τη γέμιση
- 3 φλ. αλεύρι, μαλακό
- 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. καρυδόψιχα, κοπανισμένη
- 1 φλ. καρυδόψιχα, αλεσμένη
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.σ. γαρύφαλλα
- 1 φλ. βούτυρο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιών
- 180 γρ. γάλα
Για το σιρόπι
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. νερό
- Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι, την κοπανισμένη και την αλεσμένη καρυδόψιχα, την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Χτυπάμε με το μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για 10 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε σιγά – σιγά το μείγμα του αλευριού, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, το ξύσμα και το γάλα.
Έπειτα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνουμε την πίτα σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα περίπου.
Τέλος, ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν η καρυδόπιτα έχει σχεδόν κρυώσει την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε την καρυδόπιτα με επιπλέον καρύδια.