Η συνταγή για ένα κλασικό και αξεπέραστο γλυκό. Η πιο εύκολη τούρτα πορτοκάλι. Φτιάχνεται γρήγορα και προσφέρει μοναδική γεύση και αρώματα. Σίγουρα δεν θα μείνετε στο ένα κομμάτι!
Υλικά συνταγής
- 1 δίσκο παντεσπάνι με διάμετρο 20 εκ.
- 250 γρ. σαντιγί
- 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 30 γρ. βούτυρο
- 3 κ.σ. λικέρ πορτοκαλιού
- 3 ασπράδια, χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα
- 80 γρ. ζάχαρη
- 4-5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, λιώνουμε σε μπεν-μαρί 180 γραμμάρια σοκολάτα, ανακατεύοντας με το βούτυρο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βράζουμε τη ζάχαρη σε 3 κουταλιές νερό για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε προσεχτικά τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά τοξύσμα πορτοκαλιού και τη σαντιγί.
Στρώνουμε χαρτί φούρνου σε ένα ταψί.
Τοποθετούμε μέσα το παντεσπάνι, το βρέχουμε με το λικέρ και το αλείφουμε με τη μους σοκολάτα.
Έπειτα, το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή για 20 λεπτά στην κατάψυξη.
Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και βάζουμε σε κορνέ.
Σχεδιάζουμε με σοκολάτα αστέρια σε διάφορα μεγέθη πάνω σε χαρτί φούρνου και αφήνουμε να κρυώσουν.
Κατόπιν προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα που περισσεύει, τη ζάχαρη άχνη και το ελαιόλαδο.
Με αυτό το γλάσο αλείφουμε το γλυκό που έχουμε βγάλει από τη φόρμα.
Αφήνουμε το γλάσο να σφίξει.
Τέλος τοποθετούμε επάνω στο γλυκό τα σοκολατένια αστέρια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το στολίζουμε με λωρίδες από φλούδες πορτοκαλιού.
Η τούρτα πορτοκάλι είναι έτοιμη.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Μπορούμε να γαρνίρουμε την τούρτα μας με ξηρούς καρπούς, τριμμένη σοκολάτα, φιλέ αμύγδαλο, ή τρούφα.