Στον χώρο του Μιχαλακοπούλειου Κληροδοτήματος, στην Πούντα στο Διακοπτό, εισηγείται ο αντιδήμαρχος Αξιοποίησης –Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας και Παιδείας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, να εγκατασταθεί η νέα Γεωργική Σχολή που θέλει ο δήμος, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να ιδρύσει στην Αιγιάλεια!
Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι έχουν προχωρήσει πολύ οι επαφές και οι ενέργειες της δημοτικής αρχής για τη νέα πρότυπη Γεωργική Σχολή στην Αιγιάλεια, αλλά δεν ξέραμε σε ποιο σημείο θα πρότειναν οι υπεύθυνοι του δήμου να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει μη Σχολή. Από την Παρασκευή το βράδυ, μάθαμε και το σημείο! Κληροδότημα «Κ.Σ. ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» στη θέση Πούντα.
Στο «τραπέζι» των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που συναντήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης, τέθηκε το αίτημα για ίδρυση Γεωργικής Σχολής στην Αιγιάλεια.
Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ενημέρωσε τους επικεφαλής για τα στοιχεία του φακέλου που θα πρέπει να υποβληθεί στο υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αναλύοντας τα βασικά πλεονεκτήματα του νέου αντικειμένου «Ψηφιακής και Ευφυούς Γεωργίας» ώστε να συναντάται με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.
Οπως τόνισε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, για να ευοδωθεί ο στόχος ίδρυσης μιας Νέας Γεωργικής Σχολής, όπως κατέστη σαφές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προϋπόθεση είναι η συνδρομή του δήμου με την παροχή εγκαταστάσεων για τη δυνατότητα εκπαίδευσης αλλά και φιλοξενίας των φοιτητών.
Η σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου ήταν η εξής: «Μετά από μελέτη και αναζήτηση ιδιοκτησιών του δήμου μας και έχοντας αρκετές εναλλακτικές προτάσεις, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο πιο ενδεδειγμένος χώρος για την ίδρυση και λειτουργία Γεωργικής Σχολής είναι το που παραμένει ανεκμετάλλευτο και αναξιοποίητο επί σειρά ετών. Αλλωστε ο σκοπός του διαθέτη είναι η δημιουργία Γεωργικής Σχολής ή παιδικής εξοχής ή Πτωχοκομείου.
Το συγκεκριμένο κληροδότημα (ένα αγρόκτημα ποτιστικό, μετά των πάσης φύσεως δένδρων καρποφόρων και ελαιόδεντρων και μετά της ανωγείου οικίας και βοηθητικών οικημάτων στη θέση Πούντα της Κοινότητας Άνω Διακοπτού, έκτασης 18.326,94 τ.μ.) καλύπτει στο απόλυτο τις αναγκαίες υποδομές αιθουσών διδασκαλίας αλλά και υποδομές για ξενώνα για τη φιλοξενία των σπουδαστών και παράλληλα τη δυνατότητα εκπαίδευσης στον περιβάλλοντα χώρο/επιδεικτικό αγρό (ενεργό αγρό με καλλιεργητικά πρότυπα ανοιχτά στον κόσμο όπου μπορεί να εκπαιδευτεί ο παραγωγός) και ήδη από τις επαφές με την αρμόδια Διεύθυνση Κληροδοτημάτων – Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου φέρεται ότι οι ενέργειές μας είναι σύννομες με την βούληση του διαθέτη και δύναται να παραχωρηθεί η χρήση του κληροδοτήματος για την λειτουργία Γεωργικής Σχολής».
Απομένει το θέμα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και να εγκριθεί η πρόταση του κ. Τριανταφυλλόπουλου, με την οποία, όπως είναι αυτονόητο, συμφωνεί και ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος.
Η συζήτηση για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας, αναβλήθηκε λόγω περασμένης ώρας και θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 7/12.
pelop.gr