Οι καριόκες είναι ένα γλύκισμα που όλοι αγαπάνε και προτιμούν χάρη στη σοκολάτα. Μπορείτε με ελάχιστα υλικά και με το τσουρέκι, που το Πάσχα δεν λείπει από κανένα σπιτικό, να φτιάξετε το υπέροχο αυτό γλύκισμα σε ελάχιστο χρόνο και αξιοποιώντας ό,τι σας περίσσεψε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υποβρύχιο, τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό, τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε να γίνουν σιρόπι, περίπου 5’.Αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ με τα χέρια μας θρυμματίζουμε το τσουρέκι, προσθέτουμε το καρύδι, το γλυκό κουταλιού, τα κανελογαρίφαλα, το σιρόπι και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Πλάθουμε 1 μεγάλο ρολό ή 2 μικρότερα, τα οποία τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις τοποθετούμε για 20’ στην κατάψυξη. Κατόπιν με τη βοήθεια μιας λαβίδας βουτάμε κάθε φέτα στη ρευστή, λιωμένη κουβερτούρα και αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Βήμα 4
Αφήνουμε τις καριόκες μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη και σερβίρουμε. Οι καριόκες διατηρούνται εκτός ψυγείου.