Κεφαλοτύρι με σουσάμι και σάλτσα μελιού

Αυτό το τυρί σαγανάκι γίνεται ο πιο εύκολος και νόστιμος μεζές της παρέας για μπίρα ή κρασί, που ετοιμάζεται στο πι και φι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σάλτσα: Βάζουμε στο μούλτι το μέλι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι και λίγο αλάτι και χτυπάμε για 2΄ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα φύλλα ρίγανης. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Τυρί: Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα σαγανάκι (σκεύος) να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 3

Βάζουμε 4 μπολ στον πάγκο της κουζίνας και ρίχνουμε στο πρώτο κρύο νερό, στο δεύτερο το αλεύρι, στο τρίτο τα χτυπημένα αυγά και στο τελευταίο τα δύο είδη σουσαμιού. Βυθίζουμε τα κομμάτια του τυριού πρώτα στο νερό, μετά τα περνάμε από το αλεύρι, τα αυγά και, τέλος, τα πανάρουμε με το σουσάμι.

Βήμα 4

Βάζουμε το παναρισμένο κεφαλοτύρι στο σαγανάκι και μαγειρεύουμε για 2΄-3΄ και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει αλλά να μην καεί (προσοχή, γιατί το σουσάμι καίγεται πολύ γρήγορα!).

Βήμα 5

Σερβίρουμε το σαγανάκι αμέσως ραντίζοντας με τη σάλτσα μελιού.

Επόμενο Άρθρο